mamaplus.md

Elevii vor avea mâncare mai bună la şcoală

-
//
15.11.2018

Instituțiile de învățământ din țară vor putea efectua achiziții publice la serviciile de alimentație pentru o perioadă de până la 5 ani, și nu numai pentru un an, cum prevede legislația în prezent.

 

mamaplus.md

În acest caz, agentul economic va fi obligat să facă unele investiții în dezvoltarea infrastructurii cantinelor în cadrul instituțiilor de învățămînt contractante.

Guvernul a aprobat unele modificări la Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale. Scopul de bază al proiectului este atragerea investițiilor private în domeniul alimentației în instituțiile de învățămînt preșcolar și școlar, 5 ani fiind un termen rezonabil pentru a garanta recuperarea unor eventuale investiții.

Odată cu aplicarea acestui mecanism, va fi posibilă supravegherea sporită a calității produselor alimentare, în special a materiei prime și a procesului tehnologic de producere.

De asemenea, instituțiile de învățămînt vor putea economisi banii folosiţi în prezent pentru întreținerea blocurilor alimentare, realocînd acești bani pentru alte cheltuieli. Proiectul de lege urmează să fie transmis spre examinare și aprobare Parlamentului.

Sursa: noi.md