mamaplus

Detalii șocante despre femeia care și-a ucis în bătaie copilul de 1 an: ”O deranja că nu putea să stea pe Facebook„

-
//
17.12.2021

Cazul bebelușului mort în urma leziunilor provocate de mama sa ia amploare. Micuțul a ajuns în stare foarte gravă la spital în luna noiembrie, iar la scurt timp după aceea s-a stins din viață. Judecătorii vor să ştie acum dacă femeia care şi-a abuzat luni de zile copilul a avut discernământ la momentul comiterii faptelor. Micuțul, de doar un an, era bătut constant de mamă. Femeia, originară din Brăila, România, l-a lovit şi de tăblia pătuțului unde dormea, deranjată că din cauza plânsetelor lui, nu putea să stea pe Facebook.

Bebeluşul fusese internat la spital în comă Glascow III, cu sindrom Silverman sau sindromul copilului bătut/smucit şi leziuni cranio-cerebrale, iar joi, 18 noiembrie, a decedat. Tribunalul Brăila a decis arestarea mamei copilului pe 7 noiembrie sub acuzația de tentativă la omor în condiții de violență în familie, însă ulterior încadrarea juridică s-a schimbat în omor în condiții de violență în familie.

Mama copilului nu recunoaște nimic

Femeia a fost extrem de relaxată în fața judecătorilor, dar şi-a schimbat radical atitudinea când a auzit acuzațiile care i se aduc. Mai întâi, a încercat să dea vina pe concubin pentru moartea copilului, iar apoi le-a spus cu seninătate judecătorilor că ”trebuie să mai existe şi alte probe, nu numai nişte declarații, cu care să dovedească că nu este vinovată cu nimic”.

Mama copilului şi-a continuat tirada aiuritoare în fața judecătorilor, spunând că nu înțelege de ce trebuie să plătească ea pentru alții, iar alții să stea în libertate, „să-şi facă viața”, şi ea să „stea pe acolo”.

Bebeluşul, ținta acceselor de furie ale mamei

Judecătorii au constatat că principalul motiv pentru care mama copilului avea un comportament violent cu micuțul era faptul că nu reuşea să stea pe rețelele de socializare pe cât şi-ar fi dorit, iar din acest motiv avea accese de furie necontrolate şi țipa la copil, îl brusca, îl lovea şi îi vorbea urât.

”Taci din gură, nu mai plânge”

Ultimul act din lungul şir de abuzuri comis de femeie asupra propriului copil s-a consumat pe 2 noiembrie, iar o martoră a descris momentul. Copilul a început să plângă foarte tare, iar mama lui a intrat în casă şi a început să strige la micuț, după care s-a aşternut liniştea. Cel mai probabil, l-a lovit încă o dată. Avea să fie ultima oară.

”A început să plângă foarte tare, mai tare ca altă dată. A întrebat-o pe ... de ce plânge copilul, iar aceasta a spus că plânge . S-a dus la acesta cam după 5-10 minute şi i-a zis țipând să tacă din gură să nu mai plângă, după care nu s-a mai auzit nimic. Apoi, ea a ieşit din nou afară, în curte şi...”, a declarat martora.

Concubinul a insistat să meargă imediat cu copilul  la spital pentru că era evident că se simte foarte rău, dar femeia i-a spus că ”îi este frică”. Era conştientă de ce făcuse.