mamaplus

DETALII NOI despre starea femeii însărcinate, diagnosticată recent cu COVID-19

0
//
17.03.2020

Una din cele 29 de persoane infectate cu coronavirus este o femeie însărcinată. Despre acest caz s-a aflat duminică 15 martie, anunțul oficial fiind făcut de ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Femeia a fost infectată de COVID-19, după ce a contactat cu soacra sa, revenită recent din Italia.

”La moment starea femeii însărcinate este satisfăcătoare, ea aflându-se sub supravegherea constantă a medicilor. Gravida este internată la Spitalul Clinic de Boli Contagioase Toma Ciorbă din capitală”, a declarat pentru MamaPlus.md consilierul pe comunicare al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, Cristina Stratulat.

Menționăm că la momentul actual, în total sunt 29 de cazuri de infecție cu Covid-19, în Republica Moldova și un caz tratat. În 14 cazuri, persoanele au fost infectate prin transmitere locală, iar celelalte au fost importate din țări precum Italia, Marea Britanie, Franța și Elveția.

25 de persoane diagnosticate cu COVID –19 sunt internate la IMSP „Toma Ciorbă”. Dintre acestea, 23 sunt în stare medie, iar 2 persoane în stare satisfăcătoare și un caz cu o evoluție extrem de gravă.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a făcut un apel repetat la responsabilitate și a îndemnat cetățenii să stea acasă, pentru a preveni raspândirea infecției cu Coronavirusul de tip nou, în contextul înregistrării cazurilor locale de infectare pe teritoriul țării.