mamaplus

Coronavirusul nu va dispărea în mod miraculos odată cu venirea verii, spun specialiștii

-
//
23.04.2020

Nu suntem siguri dacă vremea caldă sau perioada estivală vor distruge virusul. Atât Academia Națională de Științe a S.U.A., cât și un raport din China spera că pandemia de COVID-19 să se estompeze cu venirea căldurii – așa cum se întâmplă cu răcelile și gripa. Cu toate acestea, țările unde vremea este caldă, cum este Iran de exemplu, se confruntă cu o răspândire a virusului rapidă. Iată ce alte soluții oferă specialiștii.

„Având în vedere că țările aflate în prezent la temperaturile de vară, cum ar fi Australia și Iran, se confruntă cu o propagare rapidă a virusului, nu trebuie presupusă o scădere a cazurilor odată cu creșterea umidității și temperaturii”, potrivit specialiștilor de la Academia Națională de Științe ( NAS).

În plus, un nou studiu realizat intre începutul lunii ianuarie și începutul lunii martie în 224 de orașe endemice coronavirus din China susține această noțiune. S-a constatat că transmiterea coronavirusului nu pare să se schimbe cu fluctuațiile de temperatură sau umiditate.

„Studiul nostru nu susține ipoteza că temperaturile ridicate și radiațiile UV [lumina soarelui] pot reduce transmisia COVID-19”, a declarat o echipă condusă de Ye Yao, de la Universitatea Fudan din Shanghai. „S-ar putea să fie prematur să ne bazăm pe vremea mai caldă pentru a controla COVID-19.”

Dr. Robert Glatter, specialist în medicina de urgență, care lucrează în inima focarului american de COVID-19 din New York, a fost de acord cu aceste afirmații. Noile descoperiri merg „contrar afirmațiilor de la începutul lunii februarie, acelea că virusul va dispărea în mod miraculos până în aprilie pe măsură ce temperaturile vor crește”, a spus Glatter, care practică la Lenox Hill Hospital din New York.

Cu toate acestea, există totuși un motiv de speranță. Având mai multe zile cu soare, vara ar putea crește nivelul natural de vitamina D al oamenilor, ceea ce, la rândul său, ar putea oferi un impuls sistemului imunitar. Razele UV ale soarelui sunt, de asemenea, eficiente la uciderea virusurilor, precum gripa și răceala obișnuită.