Ce trebuie să știm  despre tuse

Ce trebuie să știm despre tuse

-
//
24.02.2016

Când ne prinde o răceală sau o gripă, apare şi ea... tusea. E dificil să scapi de ea, dar există o soluţie: pentu a învinge inamicul, trebuie mai întâi să-l cunoşti bine...

Ce trebuie să știm  despre tuse

Deci, s-o luăm de la început:

Ce este tusea? Tusea este un reflex de apărare care participă la curăţarea căilor aeriene: aerul este expirat brusc, zgomotos din plămâni.

De ce tuşim? Tusea este o reacţie de apărare a organismului nostru. Tusea ajută la evacuarea din căile respiratorii a corpilor străini (de exemplu praf sau secreţii). Tusea poate fi şi simptomul unei infecţii sau al unei iritaţii a sistemului respirator (de exemplu tusea în cadrul unei răceli obişnuite, bronşite, astm bronşic, intoxicaţie cu gaze iritante). Mucusul, reţinut în bronhii, grăbeşte apariţia tusei.

Tusea seacă. De obicei apare în faza iniţială a infecţiei. Este cauzată de procesul inflamator din tractul respirator. Este caracterizată prin lipsa expectoraţiei.

Tusea umedă. Pe măsură ce infecţia progresează, tusea evoluează de la seacă la umedă, fiind asociată cu expectoraţia mucusului acumulat în tractul respirator. Ca rezultat, acesta este eliminat din organism prin tuse.

Bronșita acută. Acute bronchitis. Se întâmplă ca o răceală banală să se complice cu bronşită acută. Poate surveni tusea uscată severă, devenind în câteva zile tuse umedă care la rândul său poate fi purulentă. De asemenea, poate surveni febra şi dispnee. Susceptibilitatea la infecţie este crescută la fumători (sau la fumătorii pasivi).

Exagerbarea bronșitei cronice. Exacerbarea bronşitei cronice se caracterizează prin intensificarea tusei care e asociată cu secreţii purulente şi dispnee. Exacerbările maladiilor cronice pot fi uneori rezultatul supra-infecţiilor virale sau a factorilor alergici. Totuşi, cauza cea mai frecventă a exacerbărilor sunt infecţiile bacteriene.

Ce trebuie să știm  despre tuse

Ce remediu poate ajuta să trateze eficient tuse umedă? Unul dintre medicamentele cunoscute pentru tratamentul eficient al tusei umede este Flavamed® – un produs modern, fabricat în Germania. Ambroxol - substanța activă din Flavamed® are un efect dublu: lichefiază mucusul format în bronhii și facilitează expectorația acestuia. Acest medicament se comercializează sub formă de comprimate simple, comprimate efervescente (solubile în apă), sirop pentru copii și adulți. Aroma de zmeură a siropului Flavamed® este creată pentru a fi pe placul copiilor și ușurarea administrării medicamentului pentru părinți. Pentru adulții care preferă siropul a fost creat Flavamed® forte. Siropurile Flavamed® nu conțin zahăr, alcool, coloranți. Comprimatele efervescente Flavamed® se dizolvă ușor în apă, soluția rezultată este incoloră și inodoră, cu un gust plăcut de vișine. Flavamed® forte și comprimatele efervescente Flavamed® sunt forme pentru adulți și copiii peste 12 ani, deoarece au o concentrație mare de substanță activă. Comprimatele Flavamed® au dimensiuni reduse și, cu toate că sunt contraindicate copiilor sub 6 ani, ele sunt ușor de înghițit și pot fi utilizate de către copiii mai mari și de către adulți.

Puteți găsi informații suplimentare pe site-ul  www.flavamed.md

Număr de înregistrare: FLAVAMED® sol. orală 15mg/5 ml, 100 ml: nr. 16720 din 07.07.2011; FLAVAMED® FORTE sol. orală 30mg/5 ml, 100 ml: nr. 16678 din 07.07.2011; FLAVAMED® comprimate 30 mg N 20: nr. 18202 din 17.09.2012; FLAVAMED® comprimate efervescente: nr. 22054 din 10.11.2015

Acesta este un medicament. A se citi cu atenţie instrucţiunea pentru administrare. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Codul materialului: MD-FLA-42-2015; Data elaborarii: 11.01.2016

Ce trebuie să știm  despre tuse

Reprezentanţa “Berlin-Chemie/Menarini” în Republica Moldova: str. Alexandru cel Bun, 85, or. Chişinău, MD-2012; Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84