mamaplus

Caz tulburător: o femeie însărcinată cu gemeni și infectată cu COVID-19 a murit la naștere

-
//
04.07.2020

Acest caz face înconjurul lumii și subliniază o dată în plus severitatea și urmările grave ale COVID-19. Tânăra, în vârstă de 19 ani, a dus o luptă aprigă cu virusul de tip nou și a murit la scurt timp după ce a născut gemeni. Nașterea a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, ea suferind o sângerare masivă care i-a provocat un stop cardiac, relatează Dailymail.co.uk.

Mama a fost testată pozitiv pentru coronavirus, pe 12 iunie, după ce a suferit simptome severe de gripă. În Brazilia, țara sa natală, se înregistrează peste 60.000 de decese din cauza COVID-19.

Sănătatea tinerei s-a deteriorat rapid și a fost internată la spitalul din Sao Paulo, două săptămâni mai târziu, pe 26 iunie. Larissa Blanco a suferit o hemoragie și a avut nevoie urgentă de o transfuzie de sânge, deoarece „nu reușea să-și revină”.

„Doctorul a spus că din cauza COVID-19, corpul său nu a putut lupta. Sunt îndurerat, nu mi-o pot scoate din cap. Dumnezeu m-a lăsat cu doi îngerași de care să am grijă, iar asta îmi dă putere. Am plâns atât de mult atunci când i-am văzut pentru prima oară, a fost cel mai frumos moment din viața mea”, a declarat proaspătul tătic, Diego Rodrigues, cu lacrimi în ochi.

mamaplus

Acum, Diego rămâne în spital cu gemenii săi, care sunt monitorizați. El a fost testat pozitiv la coronavirus, însă și-a revenit la scurt timp.

Larissa este una dintre cele peste 60.000 de victime ale coronavirusului din Brazilia, țara sud-americană care se luptă să stăpânească răspândirea bolii. Peste 1.000 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a declarat miercuri Ministerul Sănătății, astfel încât țara sud-americană a suferit cel mai mare număr de decese zilnice la nivel mondial în ultima săptămână.

Brazilia are al doilea cel mai mare număr de decese COVID-19 din lume, după Statele Unite, cu aproape 60.000 de decese și 1,4 milioane de cazuri confirmate.