Bătută şi abuzată de fraţi

Bătută şi abuzată de fraţi

-
//
19.02.2018

S-a dovedit că minora din raionul Drochia plasată într-o casă de tip familial era hărțuită de frații ei mai mari. Șeful Direcției Asistență Socială spune că fata era bătută și abuzată sexual în familia biologică, iar despre acest lucru el va anunţa procurorii. Tatăl minorilor neagă aceste acuzaţii.

Bătută şi abuzată de fraţi

În aprilie 2017, specialiştii de la Direcţia Asistenţă Socială din Drochia au efectuat un examen psihologic al fetei. În document se spune că aceasta nu era hrănită şi spălată la timp şi că a fost abuzată.

„Când am citit acest raport am rămas șocat. Pe lângă faptul că tot timpul a fost în familia dată abuzată fizic și din partea tatălui și a fraților, au mai fost și tentative de molestare sexuală din partea fraților mai mari”, a spus șeful Direcției Asistență Socială din Drochia, Tudor Golban.

Tudor Golban mai spune că Alexandr Streliuc a refuzat să-i dea numele său fetiței la naştere şi a recunoscut-o doar când a fost judecat pentru omor din imprudenţă. Bărbatul în vârstă de 67 de ani a fost acuzat că nu i-a permis mamei fetiţei să înnopteze in casă, iar ulterior femeia a decedat.

„Dumnealui și-a recunoscut paternalitatea tocmai în 2016 și nu în 2012 atunci când s-a născut copila.E clar că era în process de judecată și dacă sunt copii minor pedeapsa e mai ușoară”, a spus șeful Direcției Asistență Socială din Drochia, Tudor Golban.

Alexandr Streliuc neagă aceste informaţii, dar recunoaşte că în acea perioadă deseori consuma alcool.

„Soția a născut, trebuie să fac actele, dar nu am cum. Ce să fac? Zic, Ninca, scrie pe numele tău, după aceea eu îmi voi face buletinul şi noi o vom trece pe numele meu. A trecut timp, sincer să fiu, am început să beau, să beau şi aşa a mers şi au trecut patru ani”, a spus tatăl fetei, Alexandr Strelciuc.

„Despre aceeași hărțuială sexuală despre care ei vorbesc, asta se califică ca fiind o infracțiune față de un minor. În momentul în care tu ai identificat o asemena infracțiune legea te obligă ca să anunți procurorul în termen de 24 de ore. Ei nu au făcut acest lucru”, a spus avocatul, Violina Munteanu.

Citește continuarea pe canal2.md!