mamaplus

Barurile, cafenelele și restaurantele din Moldova își vor închide ușile mai devreme

-
//
21.01.2022

Toate unitățile de alimentație publică își vor reduce programul de activitate din data de 22 ianuarie, anunță Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP). Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea de deservire la capacitatea a cel mult 50 la sută din numărul locurilor existente în spațiile interioare. Toți clienții vor fi obligați să prezinte certificatul COVID-19.

Activitatea de deservire se va desfășura în intervalul orelor 07:00 - 22:00, iar după ora 22:00 se permite comercializarea produselor alimentare la pachet, precum și livrarea la domiciliu, cu excluderea posibilității de consumare a acestora în incinta/teritoriul unității.

Cod Roșu de alertă epidemiologică a fost declarat în Republica Moldova.

Din cauza situației epidemiologice, elevii vor trece pentru următoarele două săptămâni la procesul de studii în regim online. În toate sferele se va lucra cu prioritate în regim de muncă la distanță.

Totodată, se va interzice organizarea evenimentelor private precum nunțile, botezurile, mesele de pomenire și alte întruniri festive, începând cu data de 22 ianuarie.

Știri.md amintește că autoritățile raportează a doua zi consecutiv un record absolut de cazuri pentru țara noastră. Ieri, 3.255 de cazuri noi au fost raportate.