Autoritățile refuză să-i accepte gemenii la grădiniță. Motivul este bizar

Autoritățile refuză să-i accepte gemenii la grădiniță. Motivul este bizar

-
//
02.02.2018

O mămică din satul Japca, Florești nu-și poate duce copiii la grădiniță. Directoarea grădiniței a refuzat să-i accepte gemenii, deoarece aceștia “plâng și câteodată se împiedică”. Acum femeia se află într-un proces de judecată cu directoarea.

Autoritățile refuză să-i accepte gemenii la grădiniță. Motivul este bizar

Aliona Loghin este mama a trei copii. Doi dintre ei, gemeni, au vârsta de un an și nouă luni. Este în concediu de maternitate, dar vrea să revină la serviciu. Nu poate pentru că nu are cu cine să-și lase copiii: „La un an și patru luni am mers la grădiniță și am discutat cu doamna directoare. I-am vorbit doamnei că nu vreau chiar în toată ziua, dar măcar câte o zi când am necesitate”.

Directoarea instituției, Elena Galben, i-a spus să vină peste vreo două luni, ca să mai crească copiii. A mai așteptat. Între timp a pregătit toate actele necesare. Copiii au fost admiși la grădiniță, numai că peste o zi lucrurile s-au schimbat.

„Mi-a zis să nu mai aduc copiii la grădiniță pentru că ei plâng, mai merg și se împiedică, dar noi nu vrem să purtăm răspundere pentru copii”, susține Aliona Loghin.

Ulterior, directoarea i-ar fi spus că nu mai sunt locuri la grădiniță. „Poți să-i duci măcar și la al șaptelea hota, noi oricum nu vom avea grijă de ai tăi copii”, spune femeia.

Pentru a se convinge că sunt locuri în grupa mică, Aliona a mers la grădiniță. Când a intrat în grupă, copii erau singuri: „Grădință doar pentru unii. Copii stau în grupa mică, fără educator și fără dădacă”.

Aliona spune că, în acel moment a fost lovită de directoare și că aceasta ar fi încercat să-i i-a telefonul din mână. A mers să i se plângă primarului, dar…: „Domnul primar și-a luat plângerea și a pus-o în dulap la dumnealui și cu asta s-a și încheiat”.

Citește continuarea pe tv8.md >>>