Pe stil vechi, Sfânta Mare Muceniță Marina este pomenită în Calendarul Ortodox astăzi, 30 iulie. Ea se numără printre cei 14 Ajutători în caz de pericol, în panteonul sfinților creștini. Este o zi pe care o respectă cu sfințenie femeile însărcinate, pentru că Sfânta Marina e și protectoarea lor.
Protejează gravidele și copiii
E cunoscută drept apărătoarea gravidelor, a copiilor născuți și nenăscuți, dar și a pruncilor morți. Ortodocșii o numesc Sfânta Mare Muceniță Marina și e celebrată pe stil vechi astăzi, 30 iulie, de toți creștinii.
Oamenii i se roagă pentru nașterea de prunci sănătoși, pentru vindecarea bolilor de rinichi și digestive. Cine nu o respectă, se umple de bube și are pagube mari. Este recunoscută pentru binefacerile sale.
Încă din vremea Imperiului Bizantin, oamenii i se roagă pentru nașterea de prunci sănătoși, pentru vindecarea bolilor de rinichi și problemelor digestive.
Cine a fost Sfânta Mare Muceniță Marina?
Pe vremea când o parte din Nordul Turciei de azi purta numele Antiohia Pisidiei, în acel ținut, a venit pe lume singurul copil al unei familii cu stare. Tatăl, Edesie, era slujitor al credinței în idoli. Încă de foarte mică, Marina a rămas orfană de mamă, așa că tatăl ei a încredințat-o unei femei, pentru a o crește și a o educa. Cum copilăria și-a petrecut-o într-un sat de creștini, fata a căpătat credință în Dumnezeu. Așa se face că, la vârsta de 12 ani, a trecut la religia creștină. Dat fiind că, la aceea vreme, a fi creștin era fărădelege, a trebuit să îndure multe pentru alegerea ei. A fost supusă la cazne și umilințe și, cu toate astea, nu a renunțat la credința ei, în ciuda vârstei fragede de numai 15 ani. Până la urmă, înfuriindu-i pe cei ce încercau să o convingă să renunțe la creștinism, a fost decapitată. Și nu au scăpat de moarte nici cei prezenți, care credeau în Mântuitor. Pentru că s-a sfârșit ca un adevărat martir, Marina a căpătat rang de muceniță.