Asociaţia „Pentru Familie” lansează campania „Dreptul la viaţă al copilului nenăscut”

Asociaţia „Pentru Familie” lansează campania „Dreptul la viaţă al copilului nenăscut”

-
//
16.10.2014

Asociaţia obştească „Pentru Familie” lansează campania anti-avort „Dreptul la viaţă al copilului nenăscut”, în cadrul căreia va informa bărbaţi şi femei de toate vârstele despre consecinţele fizice, emoţionale şi spirituale ale avortului. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă la Agenţia IPN.

Asociaţia „Pentru Familie” lansează campania „Dreptul la viaţă al copilului nenăscut”

„Vrem să-i provocăm pe toţi cei care vor lua parte la campania aceasta să ia o decizie pentru ei înşişi ca să nu practice avortul, dar nici să nu încuviinţeze sau să-l susţină în vreun fel, pentru că de multe ori sunt blamate doar femeile, dar vina mult mai mare este a bărbaţilor sau a familiilor care le-au forţat să meargă la un aşa pas”, a declarat Vasile Filat, liderul Asociaţiei „Pentru Familie”.

Potrivit lui, asociaţia va pregăti lideri care vor conduce echipe în fiecare raion al ţării. La sfârşitul campaniei, va fi inaugurată o copie a Monumentului Copilului Nenăscut din Slovacia, asociaţia negociind cu autorul pentru permisiune.

Irina Batîr, jurista asociaţiei, a subliniat că avortul este şi mai dăunător în condiţiile deficitului demografic din Moldova – 160 de mii de decedaţi versus 156 de mii născuţi în anii 2010-2013. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate oficial peste 60 de mii de avorturi. „Potrivit medicilor, pentru că nu toate avorturile se înregistrează şi multe se comit pe cale medicamentoasă, acest număr trebuie înmulţit de 3 sau de 4 ori”, a declarat Irina Batîr.

Conform juristei, o cifră îngrijorătoare este şi  faptul că 11% din avorturi se fac la adolescente cu vârste între 15 şi 19 ani. Astfel, campania Asociaţiei „Pentru Familie” contribuie la îndeplinirea unui din scopurile enunţate în Programul naţional strategic în domeniul securităţii demografice a Republicii Moldova (2011-2025), care prevede reducerea ratei avortului în rândul adolescentelor.

Proiectul va avea un buget de aproximativ 250 de mii de lei, fiind finanţat exclusiv din donaţiile voluntarilor.

Sursa