mamaplus.md

65 de directori de grădinițe au încălcat regulile de înscriere a copiilor

-
//
05.11.2018

65 de directori și directori interimari ai grădinițelor din capitală au încălcat procedura de înscriere a copiilor de pe platforma egradinita.md, relatează Noi.md cu referire la declarațiile făcute de Ruslan Codreanu, primarul general interimar al capitalei.

 

mamaplus.md

Potrivit lui, crearea platformei egradinita.md nu i-a disciplinat, asta deși toată activitatea de acceptare a copiilor în insituțiile de învățămînd preșcolar a fost automatizată, iar copii care sînt acceptați sau refuzați poate fi verificată online de orice doritor. Consilierii primarului au realizat un audit, în care au scos în evidență mai multe nereguli.

”Părinților li s-au dat răspunsuri că nu sînt locuri în grădiniță, dar peste cîteva zile se acceptau alți copii. Răspunsul a venit după două, trei luni, cînd de fapt potrivit regulamentului acesta ar trebui să fie dat în maxim două, trei săptămîni. Totodată, în mai multe grădinițe nu s-a respectat rîndul, directorii de grădinițe favorizînd alți copii. De aici au venit și zecile de plîngeri de la părinți”, a spus Codreanu în cadrul ședinței de la primărie.

Primarul a cerul resposabililor din cadrul Directia Generala Educatie, Tineret si Sport să i-a măsuri, iar directorii care și-au permis să încalce regulamentul să fie sanționați disciplinar.  
 

Sursa: noi.md