13 trucuri care te ajută să învingi canicula

13 trucuri care te ajută să învingi canicula

-
//
05.06.2017

Oficial am intrat în sezonul estival, iar căldura insuportabilă deja ne dă bătăi de cap atât nouă, cât și copiilor noștri. Prin urmare, am pregătit 13 trucuri eficiente de luptă împotriva caniculei. Dacă le veți urma, o să vă puteți bucura din plin de această vară, iar temperaturile ridicate nu vor constitui o problemă.

13 trucuri care te ajută să învingi canicula

  1. În primul rând, trebuie să evitați orele de vârf ale zilei, în care temperatura din termometre se ridică la peste 30 de grade. Astfel, straduiți-vă să nu expuneți copilul la razele solare, în jurul orelor 11.00-16.00. Evitați plimbările în această perioadă a zilei!
  2. În perioada caniculară trebuie să consumați cât mai multă apă, care să vă hidrateze organismul.
  3. Nu se recomandă consumul lichidelor foarte reci sau foarte ferbinți, pentru că reprezintă un șoc pentru organsm.
  4. Alimentați-vă cât mai corect! Trebuie să vă împrieteniți cu legumele și fructele de sezon și să excludeți alimentele calorice.
  5. Este interzis consumul de alcool şi cafea în timpul caniculei. Străduiti-vă să includeți în meniul zilnic cât mai multe sucuri naturale, cocktailuri sănătoase și gustoase.
  6. Vă sfătuim să schimbați deserturile cremoase și calorice pe înghețată, salate de fructe sau jeleuri reci.
  7. Tot atât de importantă este vestimentația. Îmbrăcați copilul doar în haine confecționate din țesături naturale, în culori pastelate. Negrul trebuie exclus din garderoba copilului în perioada caniculei.
  8. Nu uitați de chipiuri și pălării. La fel de eficienți sunt și ochelarii de soare.
  9. Totodată, dușurile răcoroase sunt un colac de salvare atât pentru tine, cât și pentru copilul tău în perioada fiebinte a anului. Încercați să le faceți duș de câte ori aveți posibilitate și simțiți nevoia să vă împrospătați.
  10. Mai sunt și câteva trucuri pentru casă. Locuința trebuie aerisită foarte bine dimineața și seara, iar ziua se țin geamurile inchise. De asemenea, e necesar să închizi potirele sau jaluzelele, pentru ca razele soarelui să nu pătrundă în casă.
  11. Mai mult, în timpul zilei ai putea spăla podelele și astfel se răcorește aerul din casă.
  12. Recomandăm să conectezi aparatul de aerul condiționat cu 2-3 grade mai jos decât demperatura de afară.
  13. Fii atentă la utilizarea ventilatorului, pentru a nu trauma degetele copilului.

13 trucuri care te ajută să învingi canicula

Sursa: Mamaplus.MD