Sânii dureroși reprezintă unul dintre primele simptome ale sarcinii și pot persista pe tot parcursul ei, chiar dacă se vor ameliora treptat. Pentru a ne fi mai ușor să depășim acest disconfort, putem recurge la tot felul de trucuri simple. Acestea pot fi puse în aplicare oricând și ne vor ajuta să ne simțim mult mai bine.

Trucuri de ameliorare a durerilor de sâni din timpul sarcinii

Ce se întâmplă cu sânii în timpul sarcinii

Încă din cea de-a treia sau cea de-a patra săptămână de sarcină sânii noștri vor fi mult mai sensibili la atingere, date fiind și fluctuațiile nivelurilor de estrogen și de progesteron. În unele cazuri, această senzație poate fi observată chiar de dinainte ca sarcina să fie confirmată. 
În acest context, adesea vom simți că nu mai suportăm nici măcar sutienul și că nu ne dorim să fim atinse în zona sânilor. 
De asemenea, sânii își vor mări treptat volumul, încă din prima perioadă a sarcinii. Cel mai probabil vei câștiga câteva mărimi la sutien până la naștere. Acest proces nu se va încheia însă, întrucât stratul de grăsime din țesutul mamar va crește considerabil, la fel și glandele mamare. Toate aceste transformări ne pregătesc de fapt pentru alăptare.

Sunt normale durerile de sâni din timpul sarcinii?

Specialiștii ne asigură că aceste dureri sunt normale, în condițiile în care sânii devin mult mai sensibili, încă din primele săptămâni ale sarcinii. De altfel, durerile de sâni sunt unele dintre cele mai deranjante simptome ale sarcinii din primul trimestru, alături de grețuri și stările de oboseală.

Pe măsură ce sarcina progresează, durerile de sâni se vor diminua. Din cel de-al doilea trimestru de sarcină, pe fondul unei stabilizări hormonale, senzația de disconfort din zona sânilor va scădea tot mai mult, dar nu vor dispărea complet. Studiile din domeniu au arătat că aproapte jumătate dintre femei se plâng de sâni dureroși și pe parcursul celui de-al treilea trimestru.

Pentru a avea însă parte de cât mai puțin disconfort provocat de sânii sensibili și dureroși, experții ne recomandă câteva trucuri simple. Să le cunoaștem mai detaliat!

Poartă un sutien adecvat perioadei speciale în care te afli

Una dintre metodele cele mai la îndemână de a scăpa de disconfortul sânilor în perioada sarcinii este să fim cât mai atente la sutienele pe care le vom purta. Iată de ce ar trebui să ținem cont pentru a face alegerile cele mai potrivite:

Alege un sutien care să îți asigure o bună susținere

Dacă vei alege un astfel de sutien, sânii tăi nu vor resimți eventualul disconfort apărut pe măsură ce își măresc volumul. Ideal este să alegi un sutien din materiale cât mai naturale, care să îți asigure confortul și astfel să-ți micșoreze durerile.

Alege un sutien care să ți se potrivească perfect ca mărime

Pe măsură ce sânii tăi devin mai mari, este nevoie să-ți achiziționezi periodic sutiene care să ți se potrivească.
Asigură-te că vei face alegerile cele mai potrivite consultând și specialiști din magazine. Aceștia te pot ghida mai bine pentru ca tu să beneficiezi, în final, de sutienul cel mai potrivit pentru tine.

Evită sutienele cu sârmă

Dacă vrei să-ți ameliorezi durerile de sâni din sarcină, evită cât mai mult să porți sutiene ale căror cupe se susțin cu ajutorul unor sârme.

Nu uita să porți sutien și pe perioada exercițiilor fizice

Pentru a fi într-o formă cât mai bună și pe timpul sarcinii este indicat să faci și diverse exerciții fizice. Nu uita însă, cât faci exerciții, să porți un sutien sau o bustieră pentru ca sânii tăi să aibă o poziție cât mai confortabilă. Procedând așa te vei confrunta mai puțin cu sânii dureroși.

Poartă sutien și pe timpul nopții

Deși putem fi tentate să credem că purtarea sutienelor pe timpul nopții ne poate mări disconfortul, în realitate lucrurile nu sta așa. Dimpotrivă, specialiștii ne asigură că un sutien de calitate, care ni se potrivește perfect ca mărime, poate diminua mișcarea sânilor și ne va feri de eventualele dureri ale sânilor.

Folosește pernuțe protectoare pentru sâni

Și acesta ne pot fi utile pentru a evita cât mai mult sânii dureroși din timpul sarcinii. Datorită lor, sfârcurile vor fi mai bine protejate și se vor mișca mai puțin în sutien, ceea ce va face durerile mai puțin intense.
Ideale sunt pernuțele protectoare confecționate din materiale cât mai naturale, precum bumbacul.

Citește continuarea pe qbebe.ro