Este deja cunoscut faptul ca medicii privesc cu ceva mai mult scepticism femeile ce se prezinta la medic in incercarea de a obtine o sarcina, mai ales in mod natural, dupa varsta de 35 de ani.

In general vorbind, ni se spune ca daca astepti pana la 35 de ani, ai asteptat prea mult, e prea periculos, riscurile cresc. Cu toate acestea, tot mai multe femei amana maternitatea pana cand sunt intr-o relatie sigura, sunt independente financiar si sunt multumite cu ascensiunea in cariera.

Daca devii mama mai tarziu, iti poti imbunatati memoria si iti prelungesti viata

In plus, datele arata ca un anume segment de mame devine tot mai numeros: cel al femeilor ce aleg sa aduca pe lume un copil dupa 35 de ani, in comparatie cu anii anteriori.

Desigur, un factor determinant in acest sens e reprezentat si de progresul stiintific facut in ultimii ani, de posibilitatea ca mamele sa apeleze la FIV si alte metode netraditionale de obtinere a unei sarcini.

Mai mult decat atat, cele mai recente date ale unui studiu englezesc au aratat ca a avea un copil mai tarziu in viata te poate ajuta sa traiesti mai mult.

Autorii unei lucrari stiintifice numite „A fi batran vs. a te simti batran: Asocierea dintre varsta perceputa si mortalitate” au descoperit o corelare intre un copil facut mai tarziu si o viata mai fericita, o viata mai lipsita de griji, rezultatele parand sa sustina ca parintii mai in varsta sunt in general mai fericiti.

Un alt studiu a relevat faptul ca un copil facut dupa 25 de ani te poate face mai inteligent, iti poate imbunatati memoria, te poate ajuta sa iti dezvolti abilitatile de rezzolvare a problemelor si de logica.