mamaplus

Lili Sandu a mărturisit de ce nu a putut rămâne însărcinată până la 40 de ani

0
//
20.02.2020

La sfârșitul săptămânii trecute vă anunțam că interpreta și actrița din România Lili Sandu este însărcinată cu primul său copil. Între timp, vedeta a mărturisit de asemenea și de ce nu a putut să rămână însărcinată până la vârsta de 40 de ani. Ea a povestit pe blogul său că medicii i-au spus că are o șansă la 100 să rămână însărcinată.

"Era o zi rece și înnorată de noiembrie – exact cum mă simțeam și eu atunci când am ieșit din clinică. Aveam atât de multe nedumeriri și întrebări: “De ce tocmai noi?”, “Există cumva un criteriu prin care sunt aleși cei care nu pot procreea natural?”, “De ce alții care nici măcar nu-și doresc să aibă un copil sunt binecuvântați și noi nu?”, “Doamne, cu ce am greșit?”. Eu, femeia puternică, femeia pe care cu greu o demoralizai, eu care trecusem prin atat de multe încercări și nu fusesem pusă la pamant, eram acum îngenunghiată, iar sufletul îmi plângea. Dar cu jumatate de glas in mijlocul acelei straduțe, în fața clinicii i-am spus lui Silviu: deci avem o șansă!”, a povestit Lili.

mamaplus

Lili Sandu și Silviu Tolu sunt împreună de patru ani și jumătate. Cei doi își doreau foarte mult un copil, însă visul lor a fost năruit după ce au aflat că Silviu are o problemă. 

„Cum tocmai la Silviu care are 28 de ani să fie problemă? Am trecut printr-un amalgam de stări și sentimente de la întrebările de genul: ”Posibil să fie nevoie de un donator, ați fi pregatiți?” – Cuuum? Cum naiba să mă întrebi așa ceva, cum să fim pregătiți să creștem un copil care are o informație genetică a altui bărbat? Cum oare ar putea Silviu trăi cu acest lucru? Știu, o mare prostie să gândesc așa și totuși asta era realitatea”, a mai povestit Lili Sandu.

”Începusem să ma rog și mă detașasem de toate gândurile, analizele, perpectivele pe care le aveam, agățându-mă doar de iubirea pentru Dumnezeu. Următoarele analize erau îmbucurătoare și deja trecusem la planificarea unei fertilizari in vitro care ne doream să aibă loc undeva prin februarie-martie și nu era nevoie de un donator. Eram atât de fericiți încât chiar dacă pe mine mă cam speria ideea și tot procesul acesta al FIV (injecții cu hormoni etc), speranța că vom avea un copil era mai presus de orice frică”, a continuat ea.

Când se pregăteau să treacă prin procesul unei fertilizări in vitro, Lili și Silviu au aflat că nu mai este nevoie să treacă prin toate aceste greutăți. Miracolul se înfăptuise: era însărcinată!

„Știți proverbul ‘Viața bate filmul‘? În dimineața zilei de 15 decembrie, cu un test de sarcină în mână plângeam de fericire, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru acest miracol pe care eu și Silviu îl primisem în dar. Fără a mai fi nevoie să trecem prin procesul FIV, am rămas însărcinată în mod natural”, a precizat ea.