O fetiță de 7 ani a ajuns la spital, după ce a fost mușcată de un maidanez

O fetiță de 7 ani a ajuns la spital, după ce a fost mușcată de un maidanez

-
//
12.10.2017

O fetita de șapte ani a ajuns acum două zile la spital, cu răni la picioare, după ce a fost atacată de un câine fără stăpân. Micuța se juca în curte, când o haită de maidanezi s-a năpustit asupra ei, iar unul a mușcat-o. Vecinii i-au auzit strigatele și au sărit imediat să o ajute. Oamenii au chemat de urgență salvarea, iar ieri fetița a fost vaccinată antirabie.

O fetiță de 7 ani a ajuns la spital, după ce a fost mușcată de un maidanez

Copila se juca în fața blocului, cand maidanezii s-au năpustit asupra ei. O vecină i-a auzit strigatele și a sarit în ajutor, apoi a anunțat părinții, care au chemat salvarea, scrie protv.md.

 “A vazut prietenele si alerga spre ele. Atunci cainii s-au repezit asupra ei. Era ranita si am sunat salvarea”, a declarat mama fetiței, Ludmila Botnari. 

Fetita a fost transportată la Spitalul pentru copii Valentin Ignatenco.

“Plaga prin mușcătura de un câine necunoscut - i s-a făcut prelucrare primară a plăgii prin consultația medicului rabiolog și prin supravegherea medicului traumatolog. Starea este stabila“, a menționat purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Valentin Ignatenco”, Vitalie Chiosea. 

Din fericire, rănile nu erau adânci, astfel că micuța nu a fost internată. Ieri fetița a fost vaccinată antirabic. Locatarii spun că maidanezii se adăpostesc pe un șantier din preajmă. Acolo muncitorii le-ar da de mancare, astfel se adună din ce în ce mai mulți. 

“Ieri o vecină m-a rugat sa vin să o iau cu mașina pentru că mulți câini săreau la ea și țipa. Ar fi bine de strâns toti cainii. Sunt copii mici, ei se joaca la teren, poate sa sară și la copii.”

“Vedem zilnic cate doi, trei. Ne e frica, incercam sa ii tinem la distanta.“ 

“Stiu ca sunt, erau mai multi. Sunt foarte periculosi.“

Parinții copilei au depus o plângere la poliție, care va investiga acest caz. Oamenii legii îi vor informa și pe cei de la Regia Autosalubritate care sunt responsabili de maidanezii din oraș.

Sursa: protv.md