De ce să nu dormi niciodată cu telefonul mobil în aceeași cameră cu tine

De ce să nu dormi niciodată cu telefonul mobil în aceeași cameră cu tine

-
//
05.08.2016

Cu toții am pățit să ne trezim în mijlocul nopții, să întindem mâna după telefon ca să vedem cât este ceasul (asta pe la 3 dimineața) și să vedem că avem o notificare. Înainte ca să îți dai seama ce faci, intri să verifici mailul și contul pe Facebook. Să mai dormi după asta? Nici vorbă, scrie Realitatea.net.

De ce să nu dormi niciodată cu telefonul mobil în aceeași cameră cu tine

O soluție care nu costă mult este să îți cumperi un ceas cu alarmă și să îți lași telefonul în altă cameră.

Degeaba îți pui telefonul pe silent pentru că tentația de a-l folosi în timpul nopții tot va fi puternică. Cercetătorii spun că acest lucru echivalează cu băutul unei căni de espresso.

Dr. David M. Claman, director al Centrul Tulburărilor de Somn din cadrul centului medical al Universității din San Francisco susține că "este un drum foarte scurt de la a lua telefonul pentru a vedea ora până la a verifica mailul și a sta treaz din cauza grijilor. Dacă te trezești în timpul nopții și îți verifici telefonul, sigur vei ajunge să te neliniștești din cauza vreunul factor, ceea ce îți va face corpul să se încordeze".

După asta, totul s-a terminat. Te vei foi și te vei gândi la un mail, mesaj sau la o ședință pe care o ai în 6 ore.

Dr. Claman susține că smartphone-urile sunt motivul pentru care unii dintre pacienții lui s-au plâns de probleme legate de somn. "În cazul pacienților mei de 20-30 de ani, telefonul este unul dintre motivele apariției insomniei", spune el.

Sursa: publika.md