mamaplus

Un medicament nou pentru tratarea bolnavilor de coronavirus în stare gravă

0
//
02.04.2020

Un nou medicament dă speranțe bolnavilor infectați cu noul coronavirus care fac forme grave ale bolii. Acesta este testat în Europa, în Italia, Spania, Germania şi Franţa iar medicamentul a fost gândit să trateze artrita reumatică. Are însă efectul de a diminua inflamația plămânilor afectați de COVID-19 și să determine pacienții să poată respire.

Medicamentul aprobat și pus pe piață pentru artrita reumatoidă se numește Sarilumab iar acum este testat în Europa pentru tratamentul coronavirusului. 

300 de bolnavi în stare gravă participă la acest studiu. 

Pentru a participa la testare, ei trebuie să fie spitalizaţi cu forme severe sau critice ale infecţiei sau să prezinte insuficienţă multiorganică. Pacienții vor primi o doză intravenoasă de sarilumab la tratament.

Sarilumab este un anticorp monoclonal uman care inhibă receptorul interleukinei 6 (IL-6) prin legarea şi blocarea acestuia. 

Acesta poate reduce inflamaţia plămânilor la pacienţii cu infecţie severă cu virusul SARS CoV-2. Ipoteza de lucru a acestui nou medicament este susţinută de eficienţa unei alte molecule care inhibă receptorul interleukinei 6, tocilizumab. 

Acest antiinflamator a fost folosit în China, iar în Italia este unul dintre medicamentele care, deşi în teste, începe să îşi dovedească eficienţa.