mamaplus

Accident la Strășeni: un bărbat a lovit grav mașina în care se aflau fosta soție și copilul de 3 ani

-
//
01.01.2020

O femeie și copilașul său de numai trei anișori au ajuns la spital cu diverse traumatisme, după ce automobilul cu care se deplasau a fost spulberat de pe traseu de o mașină de teren de marca Volkswagen Touareg, la volanul căruia se afla fostul său soț. Cazul a avut loc în seara zilei de ieri, 31 decembrie 2019, în jurul orei 18:47, pe traseul Strășeni - Chișinău.

Femeia în vârstă de 37 de an este originară din Ungheni și aseară, împreună cu fiul său în vârstă de 3 anișori, se deplasa spre Chișinău, într-un automobil de marca Mazda, la volanul căruia se afla nașul său.

Fostul ei soț a încercat de mai multe ori să-i blocheze pe traseu efectuând manevre periculoase, iar ulterior, în apropiere de localitatea Făgureni, Strășeni, a stins farurile Touareg-ului și a lovit din spate automobilul în care se afla fosta sa soție, copilul, dar și nașul acestora.

În urma impactului, șoferul automobilului Mazda a pierdut controlul volanului, iar automobilul a derapat de pe carosabil și s-a răsturnat într-un șanț. Bărbatul cu Touareg-ul, la fel a pierdut controlul volanului, iar mașina de teren s-a răsturnat pe traseu. Imediat după accident acesta a fugit de pe fața locului, însă a fost prins de poliție la câțiva kilometri. Chiar și așa, bărbatul susține că nu-și amintește nimic și neagă că ar fi fost implicat în vreun accident rutier. Totodată, el a refuzat să fie testat alcooscopic, însă i-au fost prelevate probe de sânge în vederea stabilirii dacă ar fi consumat, sau nu, băuturi alcoolice, dar rezultatele de laborator încă nu au fost prezentate organelor de anchetă.

Femeia și copilul au fost transportați la spitalul raional din Strășeni în stare gravă, iar ulterior au fost preluați de un echipaj AVIASAN și au fost aduși la Chișinău. Copilul a fost internat în secția reanimare de la Centrul Mamei și Copilului, iar pe ea au dus-o în secția de reanimare a Spitalului de urgență. Noaptea trecută  a fost supusă unei intervenții chirurgicale care a durat mai bine de 4 ore. Acum și-a revenit din comă, însă încă este sub supravegherea medicilor.

Bărbatul nu a fost reținut pentru 72 de ore, însă pe numele său a fost inițiat un proces penal pentru a fi stabilite toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Pe de altă parte, rudele femeii susțin că fostul ei soț ar fi vrut să-i ucidă și că tatăl lui este un om influent în Ungheni, care ar putea să-l scoată basma curată din acest caz. Anterior, cei doi soți au activat în cadrul unei clinice stomatologice din Ungheni. Femeia este medic stomatolog, iar bărbatul este tehnician dentar.