mamaplus

Synevo oferă o reducere de 20% la efectuarea testului Papanicolaou și testului pentru determinarea Virusului Papiloma Uman

0
//
20.01.2020

Știați că în Republica Moldova cancerul de col uterin este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la femei? Zilnic sunt diagnosticați pacienți cu o astfel de boală. Din 1.500 de femei înregistrate cu cancer de col uterin, 1.000 au soldat cu deces. Cel mai frecvent, această maladie este diagnosticată la femeile de vârstă reproductivă. Aproximativ 75% din cazurile de cancer de col uterin sunt raportate la femeile cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani.

Aproape toate cazurile de cancer sunt determinate de Virusul Papiloma Uman. Acest virus este foarte răspândit în natură, însă boala este declanșată numai de către virusurile cu risc oncogen crescut. De regulă, infecția cu Virusul Papiloma Uman este transmisă prin contact sexual. Aproximativ 80% dintre femeile cu vârsta de până la 40 ani sunt infectate cu acest virus. În multe situații, infecția cauzată de Virusul Papiloma Uman trece de la sine, dar se poate transforma, de asemenea, într-o formă cronică și poate provoca modificări în celulele colului uterin, ceea ce duce la dezvoltarea bolilor precanceroase, iar ulterior cu evoluarea lor în cancer propriu-zis.

Cancerul de col uterin este cea mai ușoară formă de cancer care poate fi prevenită. Pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer de col uterin, trebuie să vizitați regulat un medic ginecolog și să faceți teste de screening cel puțin o dată pe an. Există două tipuri de teste simple și nedureroase care pot preveni cancerul de col uterin și pot detecta, în timp util, infecția cauzată de Virusul Papiloma Uman și modificările pe care le provoacă:

  1. Examen citologic - testul Papanicolaou în mediu lichid - care detectează celulele anormale ale colului uterin;
     
  2. Un test pentru determinarea Virusului Papiloma Uman.

În Europa, perioada 20-26 ianuarie 2020 este declarată Săptămâna prevenirii cancerului de col uterin. În acest context, Laboratorul Medical Synevo vă propune să efectuați analize de screening, cu o reducere de 20%: Test Papanicolaou în mediu lichid + test pentru determinarea Virusului Papiloma Uman.

mamaplus

În perioada 20 ianuarie - 20 februarie 2020, aveți posibilitatea de a vizita Centrele de Recoltare Synevo și de a beneficia de analizele sus-menționate la un preț special.

Pentru mai multe informații, puteți suna la numărul de telefon 079856990 sau să scrieți pe Viber sau WhatsApp: +37379856990.

Nu uitați, este mai bine să preveniți cancerul de col uterin decât să-l tratați!