mamaplus.md

5 lecții pentru o viață pozitivă de la românca Anca Sînă Serea

0
//
11.01.2019

Mamă a cinci copii, Anca Sînă Serea are o familie împlinită. Aceasta nu ezită să povestească, pe blog, despre experiențele prin care trece și să ofere sfaturi utile mămicilor, legate de îngrijirea copiilor, stilul de viață sănătos, timpul liber etc. Anca este o persoană optimistă și are întotdeauna o perspectivă corectă asupra lucrurilor. În acest sens, românca a dezvăluit câteva lecții pentru o viață pozitivă, pe care le poți învăța și tu.

mamaplus.md

1. Simte-te confortabil cu tine însuți!
Cea mai importantaă lecție este să te accepți, atât cu calități, cât și cu defecte. Nimeni nu este perfect. Acceptă-ți imperfecțiunile, indiferent care sunt acestea. Și iubește-te pe tine însuți. Este cea mai importantă lecție pentru că nerespectarea ei conduce la nefericire. Atunci când nu te simți bine cu propria-ți persoană această idee se transformă într-o angoasă zilnică, care îți distruge respectul și încrederea de sine. Distanțează-te de oamenii care emit judecăți despre tine sau care te discriminează, cu minți înguste.

2. Apreciază ceea ce ai și nu te compara cu cei din jur!
Din nou îți vei distruge singur fericirea dacă necontenit privești peste gard și îți dorești să ai mereu altceva. Atunci când nu faci decât să visezi, să speri și să aștepți altceva și nu ești mulțumit cu ceea ce ai, te vei simți îngrozitor, ca și cum ceva iîți lipsește ceva. Și mai rău este să te compari cu alții, să tânjești după viețile lor, pentru că invidia și gelozia te vor distruge. Fiecare om este diferit și se confruntă cu propriile probleme. Apreciază ceea ce ai!

3. Încearcă să privești partea pozitivă din orice situație!
Viața îți va scoate în cale tot felul de provocări dificile, pe care este imposibil să le controlezi. În loc să te simți trist, enervat, furios sau stresat, încearcă să găsești partea pozitivă. Poți alege să rămâi blocat într-o situație sau să mergi mai departe, să pornești din nou sau să continui de unde ai rămas. Fiecare eșec vine cu o lecție care te învață ceva prețios. Antrenează-ți mintea să fie mai puternică, mai rezistentă și mai echipată pentru lucrurile neplăcute care ți se întâmplă.

4. Renunță la nevoia de control!
Cu toții ne simțim siguri atunci când deținem controlul asupra lucrurilor. Însă, în același timp, pierdem libertatea. Este o situație confuză și apare din cauza că devii dependent de sentimentul de a avea lucrurile sub control. Prin urmare te va debusola complet orice experiență care nu decurge așa cum ți-ai dorit. Și, desigur, te va determina să te panichezi excesiv și să atingi gradul de fericire pe care îl dorești.

5. Trăiește fiecare moment!
Ca și cum ar fi ultimul. Sau în latină există dictonul carpe diem. Dacă priviți copiii veți observa că sunt fericiți pentru că ei trăiesc în prezent. Se concentrează doar pe lucrurile care se petrec în fața lor și acordă atenție persoanelor care îi însoțesc. Atunci când trăiești la maxim fiecare clipă simți și fericirea. Nu te îngrijorezi cu privire la viitor și nici nu te întristează trecutul. Acceptă fiecare clipă din viața ta așa cum este și nu mai analiza excesiv situațiile, nu mai încerca să anticipezi. Singurul lucru constant în viață este schimbarea. Trăiește clipa și fă tot ce poți mai bine!

Sursa