PASTE CU LEGUME
Ingrediente:
ceapă - 2 buc,
usturoi - 2 căței,
porumb - 0,5 borcan,
fasole verde (congelată) - ~150-200 gr,
roșii - 3 buc,
ardei gras - 1 buc,
pătrunjel, mărar, busuioc,
paste - 200-250 gr,
zahăr - 1/2-1/3 lingurițe, sare,
piper
Prepararea:
1. Ardeiul gras se spală, se curăță de semințe și se taie cubulețe.
Ceapa se decojește și se toacă mărunt.
Usturoiul se decojește și se toacă.
2. Roșiile se spală, se lasă pentru ~1 minut în apă clocotită, apoi se scot și se decojesc. Roșiile se zdrobesc în piure cu ajutorul unui blender sau se rad.
Verdeața se spală, se usucă și se taie.
Porumbul se scurge de lichid.
3. Într-o tigaie cu ulei încins se pune ceapa, jumătate din usturoi și jumătate din verdeață. Se călește ~3 minute la foc mediu.
Se adaugă ardeiul gras și se călește ~2-3 minute.
Se adaugă fasolea verde și se mai călește ~2-3 minute.
4. Se adaugă porumbul, se amestecă și se toarnă roșiile zdrobite.
Se adaugă sare, piper, se închide cu un capac și se gătește la foc mic ~15 minute.
Se adaugă peste legume zahăr pe vârf de cuțit, restul usturoiului și verdeața, și se amestecă. Se închide tigaia cu un capac și se lasă ~5 minute.
5. Într-o cantitate mare de apă sărată clocotită se fierb pastele ~8-10 minute și se scurg de lichid.
Se combină pastele cu legumele, se amestecă și se servesc.
Poftă bună!