Papricaș din curcan

Papricaș din curcan

-
//
02.11.2016

Papricașul este una dintre cele mai cunoscute rețete ale bucătăriei tradiționale ungurești. Papricaș este numită carnea albă înăbușită în smântână sau frișcă, cu adăugarea mirodeniei preferate a ungurilor – paprica. Aceste bucate delicioase sunt perfecte pentru serile friguroase de toamnă – consistente, aromate, cu gust pronunțat. Dacă nu aveți piept de curcan, puteți folosi carne de pui, reducând puțin timpul de prăjire și înăbușire, deoarece pieptul de pui se pregăteşte mai repede.

Papricaș din curcan

MOD DE PREPARARE

1. Tăiem carnea în cubulețe cu latura de 3-4 cm. Adăugăm sarea și paprica.

Papricaș din curcan

2. Amestecăm, prăjim carnea în ulei, în câteva ture, la foc iute, până se rumenește frumos (4-5 minute fiecare). Punem carnea pe o farfurie.

Papricaș din curcan

3. În aceeași tigaie prăjim ceapa tocată mărunt, aproximativ 3-4 minute.

Papricaș din curcan

4. Punem carnea înapoi în tigaie.

Papricaș din curcan

5. Adăugăm roșiile împreună cu sucul, le strivim cu o furculiță.

Papricaș din curcan

6. Adăugăm 120 ml de apă sau bulion de pui, aducem la fierbere și înăbușim cu capacul pus la foc mic, aproximativ 7-8 minute. Luăm de pe foc și adăugăm smântâna. Amestecăm și servim. Poftă mare!

Papricaș din curcan

Sursa