"Luntrișoare" din vinete de la Maria Andriuță

"Luntrișoare" din vinete de la Maria Andriuță

-
//
19.07.2014

"Luntrișoare" din vinete de la Maria Andriuță

Maria Andriuță-  pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi  rezultatul muncii tale! :) "

Una din cele mai preferate legume ale mele sunt vinetele. Există o mulțime de rețete de mâncăruri cu vinete: simple și complicate, însă cu siguranță – toate însă foarte delicioase. Vă propun o rețetă foarte simplă de preparare a vinetelor!

Vom avea nevoie de:

Vinete – cît doriți

Lămâie – 1 buc.

Ulei de măsline

Sare

Verdeață după preferință

Spălați vinetele și uscați-le cu un prosop, găuriți-le cu o furculiță și le puneți la foc deschis.

"Luntrișoare" din vinete de la Maria Andriuță

Vânăta coaptă se ia de pe foc, se taie pe lungime și se lasă într-un vas să se scurgă. După răcire, se taie cotorul de la partea superioară a vinetei, se pune pe o farfurie plată, miezul se taie în cruce, se condimentează cu sare, s toarnă  un pic de ulei și din belșug se stropește cu suc de lămâie. Serviți vînăta cu verdeață. С'esttout! Bonappétit! 

"Luntrișoare" din vinete de la Maria Andriuță