Dacă îți place bucătăria japoneză și vrei să încerci încă un preparat gustos și aromat, sosul teriyaki este alegerea perfectă. Se prepară foarte ușor, astfel încât vei avea nevoie de numai 15 minute până va căpăta o culoare aurie, iar carnea de pui va avea o glazură delicioasă. Pe lângă carnea de pui, sosul teriyaki poate fi combinat cu peștele. Dar, înainte de toate, haideți să încercăm rețeta de azi. P.S.: Ingredientele prezentate mai jos sunt pentru 2-4 porții.
Orezul trebuie fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apropo, o garnitură perfectă ar fi și pastele.
Între timp, taie carnea de pui fâșii, adaugă uleiul și condimentele, amestecă bine.
Amidonul de porumb trebuie amestecat cu cei 50 ml de apă până se dizolvă complet, iar apoi adaugă mierea și sosul de soia. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
Încinge bine o tigaie și pune fileul de pui la prăjit timp de 3-4 minute, până se rumenește bine. Adaugă sosul preparat mai devreme și gătește timp de 5 minute la foc mic, amestecând bine. Dacă sosul se îngroașă prea mult, adaugă puțină apă.
Pune pe o farfurie orezul și adaugă deasupra sosul obținut, ornând compoziția cu verdeață și susan.