Julia Child (15 august 1912 – 13 august 2004), bucătar profesionist american, autor și vedetă de televiziune, cunoscută pentru că a prezentat bucătăria franceză publicului american prin cartea sa de gătit Mastering the Art of French Cooking. Julia Child nu doar a prezentat bucătăria franceză americanilor. Ea le-a demonstrat, că gătitul este una din principalele plăceri din viață și că fiecare om poate pregăti o cină franțuzească adevărată la el în bucătărie, fără a plăti bani în restaurantele franceze pompoase. Uimitor, însă pînă la sfîrșitul anilor 1950 acest lucru nu le-a trecut prin cap americanilor.
Carne de vită de Burgundia după rețeta Juliei Child:
becon - 250 gr.
mușchi de vită - 1 kg
morcov – 1 buc
ceapă – 1 buc
făină – 2 linguri mari
vin sec – 750 ml
ulei de măsline – 1 lingură mare
pastă de tomate – 1 lingură mare
bulion – 500 ml
sare, piper negru – după gust
Cum preparăm carnea de vită de Burgundia după rețeta Juliei Child:
1. Carnea de vită se taie cuburi, se usucă cu un șervețel de bucătărie. Beconul se taie și se prăjește, se pune într-o formă pentru copt.
2. În aceeași tigaie se prăjește carnea de vită, după care morcovul și ceapa tăiate mărunt.
3. Toate ingredientele se pun în forma pentru copt. Se condimentează cu sare, piper, se adăugă făina, se amestecă bine. Se pune la cuptor, prealabil încălzit pînă la temperatura de 200 de grade pentru 4 minute. Încă o dată se amestecă și iar se pune la cuptor. Se lasă pentru 2,5 ore la temperatura de 160 de grade.
4. Carnea de vită de Burgundia după rețeta Juliei Child este gata.
Poftă mare!