Biscuiţi „Brăduţ”

Biscuiţi „Brăduţ”

-
//
07.12.2016

De Revelion vrem să ne impresionăm oaspeţii nu doar cu bucate rafinate, ci şi cu copturi originale. Vă propunem o reţetă de biscuiţi gustoşi şi arătoşi. Pentru un plus de aromă, puteţi folosi scorţişoară măcinată, cuişoare, vanilie în păstaie şi cardamom.

Biscuiţi „Brăduţ”

MOD DE PREPARARE

1. În primul rând trebuie să facem aluatul. Într-un vas nu prea mare turnaţi zahărul, apa şi untul şi puneţi pe foc. Când zahărul se topeşte complet, adăugaţi mierea şi încălziţi puţin, fără a aduce la fierbere. Adăugaţi cam jumătate din făina cernută în prealabil, mirodeniile, bicarbonatul şi frământaţi aluatul. Separat bateţi ouăle şi turnaţi-le în aluat. Adăugaţi treptat cantitatea necesară de făină, pentru ca aluatul să devină elastic şi moale.  

Biscuiţi „Brăduţ”

2. Presăraţi făină pe suprafaţa de lucru şi întindeţi aluatul. Pentru ca biscuiţii să nu fie prea uscaţi, nu întindeţi aluatul prea subţire. Cu ajutorul unor forme (de diferite mărimi), decupaţi steluţe.

Biscuiţi „Brăduţ”

3.  Aşterneţi în tavă sau în formă hârtie de copt şi aranjaţi biscuiţii. Daţi la cuptor pentru 7-10 minute. Biscuiţii nu trebuie să fie prea uscaţi.

Biscuiţi „Brăduţ”

4. Răciţi bine biscuiţii. Puteţi să îi lăsaţi „să se odihnească” peste noapte, oricât de mare ar fi tentaţia să îi gustaţi.

Biscuiţi „Brăduţ”

5. Aceasta a fost reţeta de pregătire a biscuiţilor. În continuare, totul depinde de imaginaţia dumneavoastră. Îi puteţi decora cu icing sau orice altă cremă densă, după gust.

Biscuiţi „Brăduţ”

6. Lăsaţi glazura să se usuce bine înainte de a trece la următorul pas. Icingul poate fi folosit şi ca „material de lipit” la aranjarea brăduţului.

Biscuiţi „Brăduţ”

Biscuiţi „Brăduţ”

Sursa