Cercetări recente au arătat că primii bebeluși născuți ai unui cuplu sunt cu predilecție băieți, în timp ce cuplurile mai mature ca vârstă sau bărbații stresați “produc” mai mult fete.

Metode să influențezi sexul bebelușului

Dacă te afli în faza de preconceptie și nu îți este indiferent sexul bebelușului pe care îl vei avea, iată sfaturi și ponturi care pot contribui să îți crească șansele de a concepe fie băiat, fie fată.

Ce să faci dacă vrei să concepi un băiat

Mănâncă alimente bogate în sodiu și potasiu

Incluzând carne, pește, fructe, pâine albă și alte produse rafinate, ceai, cafea și băuturi acidulate.

 Orgasmul

Secreția alcalină eliberată în timpul orgasmului femeii este favorabilă spermei partenerului. De aceea, atunci când femeia are orgasm în același timp cu bărbatul, cresc șansele să se conceapă un băiat.

Poziția sexuală

Penetrarea adâncă vaginală sau poziția clasică căinească poate ajuta ca sperma bărbatului să nu fie distrusă de mediul acid din vagin și să ajungă mai repede direct în zona cervicală, unde mediul este mult mai alcalin.

Momentul contactului sexual

Abținerea de la sex câteva zile înainte de momentul ideal pentru concepție (ovulația) va crește viteza și forța de penetrare a spermei la contactul sexual și va crește și procentul de spermatozoizi care duc la concepția unui băiat. Contactul sexual trebuie să fie cât mai aproape de ziua ovulației femeii, poate chiar în aceeași zi.

Răcorirea testiculelor

Dușurile reci și hainele intime lejere sunt benefice pentru conceperea unui băiat.

Ce să faci dacă vrei să concepi o față

Mănâncă alimente bogate în calciu și magneziu

Incluzând lapte, ouă, iaurt, legume verzi, zahăr și nuci.

Orgasmul

Pentru a crește șansele de a avea o fată, femeia nu trebuie să aibă orgasm chiar în zilele de ovulație. Acest lucru va duce la evitarea creării mediului vaginal prea alcalin, ceea ce va favoriza șansa spermei de a procrea.

Poziția sexuală

Penetrarea ușoară este indicată, prin poziția misionarului sau poziția față în față, când bărbatul penetrează vaginul fiind deasupra femeii. Bărbatul va ejacula în timp ce se retrage din vagin, cât mai aproape de intrarea în el.

Momentul contactului sexual

Creșterea contactelor sexuale la începutul ciclului menstrual va crește șansele conceperii unei fete. Nu se recomandă, ca în cazul conceperii unui băiat, abstinența sexuală, întrucât cantitatea diminuată de spermă rezultată contactelor sexuale zilnice duc la șanse crescute pentru a avea o fată. Sexul la orele după-amiezii este recomandat pentru că testosteronul bărbatului este mai scăzut la acest moment al zilei.

Încălzirea testiculelor

Căldura dată de dușurile fierbinți sau de lenjeria intimă strâmtă contribuie la diminuarea cantității de spermă, deci creșterea șanselor de a concepe fete la următoarele contacte sexuale.

Contactul sexual când e lună plină

Studiile au arătat faptul că a face sex atunci când este lună plină crește foarte mult rata concepției de bebeluși fete. Explicația științifică din spatele acestei teorii și evidente bazate de rezultatele concrete nu este foarte clară, însă numărul cazurilor o impune demnă de luat în seamă.

Sursa: sfatulparintilor.ro