Se știe că alimentația pe care o are femeia în perioada în care încearcă să conceapă un copil este foarte importantă. O dietă bogată în zahăr și grăsimi, cum ar fi hamburgerii, cartofii prăjiți și băuturile carbogazoase, poate afecta în mod negativ laptele matern și sănătatea bebelușului chiar înainte ca acesta să fie conceput, potrivit unei cercetări efectuate de un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea Cambridge şi de la Departamentul pentru promovarea sănătății femeii și a nou-născutului de la Universitatea din Chile, din Santiago.

Experimentul a fost realizat cu ajutorul şoarecilor de laborator, iar concluziile lui vizează inclusiv consumul pe termen relativ scurt al unei diete de tip fast food. Proteinele din lapte sunt extrem de importante pentru dezvoltarea nou-născuților, şi s-a constatat că acestea sunt de calitate slabă la femelele şoareci care au urmat o dietă bogată în grăsimi și zahăr.

Campania pentru un regim alimentar cât mai sănătos este susținută în mod constant de o perioadă încoace, iar studiile nu încetează să evidențieze efectele negative ale dietelor bogate în zahăr şi grăsimi.

Scopul acestor cercetări este de conştientizare şi de prevenire a apariției diverselor afecțiuni cauzate de mâncarea nesănătoasă.