Supă de pui cu legume şi dressing din frunze de coriandru

Supă de pui cu legume şi dressing din frunze de coriandru

-
//
09.12.2015

Ca să nu ne îmbolnăvim în perioada rece a anului, trebuie să ne alimentăm corect şi sănătos. De exemplu, să consumăm supe consistente şi aromate.

Supă de pui cu legume şi dressing din frunze de coriandru

MOD DE PREPARARE

  1. Puneţi pulpele de pui într-o cratiţă, turnaţi 1,5 l de apă şi aduceţi până la fierbere. Spumaţi bine carnea, reduceţi focul şi fierbeţi aproximativ 30 de minute.
  2. Spălaţi ceapa, usturoiul şi morcovul. Tăiaţi cubuleţe ceapa, ţelina, bostanul și dovlecelul zucchini, tocați mărunt usturoiul. Încălziți într-o tigaie uleiul de măsline și căliți ceapa până devine moale, aproximativ 5 minute, adăugați usturoiul și mirodeniile, morcovul și țelina, căliți încă 5 minute, amestecând continuu. Adăugați în tigaie roșiile, zucchini și bostanul și gătiți încă 5 minute.
  3. Scoateți pulpele din bulion, separați carnea de oase și tăiați-o bucățele mici.
  4. Turnați în cratița cu bulion legumele prăjite și porumbul, aduceți până la fierbere și micșorați focul. Acoperiți cratița cu un capac și fierbeți supa aproximativ 30 de minute. La sfârșit adăugați sare și piper. Puneți carnea înapoi în supă.
  5. Pentru dressing puneți în blender usturoiul curățat, ardeiul iute (îndepărtați semințele), tocați ceapa verde și frunzele de coriandru. Adăugați sucul de lime și uleiul de măsline și omogenizați bine, sărați.
  6. Turnați supa în farfurii și adăugați dressingul. Decorați cu frunze de coriandru, ceapă verde și felii de lime.

Poftă bună!

Supă de pui cu legume şi dressing din frunze de coriandru

Sursa