Această reţetă de biscuiţi sfărâmicioşi este foarte simplă şi poate fi pregătită împreună cu copiii.
MOD DE PREPARARE
- Curăţaţi lămâia. Frământaţi un aluat fără cocoloaşe din unt, zahăr, gălbenuş, sare şi făină. Dacă aluatul este prea sfărâmicios, adăugaţi puţin lichior de fructe, aproximativ 1-2 linguriţe.
- Înveliţi aluatul în foaie de staniol şi lăsaţi la rece pentru o oră. Acoperiţi două tăvi cu hârtie pentru copt.
- Încălziţi cuptorul până la 180-200 °C, în funcţie de cuptor. Întindeţi o foaie de aluat cu grosimea de 3 mm, dar aveţi grijă să nu fie prea subţire. Decupaţi năsturei de diferite forme şi mărimi – cercuri, romburi, floricele, dacă aveţi forme de decupat. Aranjaţi pe tavă. Turtiţi puţin în mijloc şi executaţi găurele (2-4) cu ajutorul unui beţişor chinezesc.
- Coaceţi aproximativ 12 minute. Păstraţi în cutii metalice ermetice, pentru ca să rămână crocante toată săptămâna.