Biscuiţi „Năsturei”

Biscuiţi „Năsturei”

-
//
08.12.2015

Această reţetă de biscuiţi sfărâmicioşi este foarte simplă şi poate fi pregătită împreună cu copiii.

Biscuiţi „Năsturei”

MOD DE PREPARARE

  1. Curăţaţi lămâia. Frământaţi un aluat fără cocoloaşe din unt, zahăr, gălbenuş, sare şi făină. Dacă aluatul este prea sfărâmicios, adăugaţi puţin lichior de fructe, aproximativ 1-2 linguriţe.
  2. Înveliţi aluatul în foaie de staniol şi lăsaţi la rece pentru o oră. Acoperiţi două tăvi cu hârtie pentru copt.
  3. Încălziţi cuptorul până la 180-200 °C, în funcţie de cuptor. Întindeţi o foaie de aluat cu grosimea de 3 mm, dar aveţi grijă să nu fie prea subţire. Decupaţi năsturei de diferite forme şi mărimi – cercuri, romburi, floricele, dacă aveţi forme de decupat. Aranjaţi pe tavă. Turtiţi puţin în mijloc şi executaţi găurele (2-4) cu ajutorul unui beţişor chinezesc.
  4. Coaceţi aproximativ 12 minute. Păstraţi în cutii metalice ermetice, pentru ca să rămână crocante toată săptămâna.

Biscuiţi „Năsturei”

Sursa