INGREDIENTE
• 750g cartofi mici, de preferință cartofi noi;
• 250 g roșii cherry;
• O mână de măsline;
• 1-2 anșoa;
• 2 căței de usturoi;
• 3 linguri de ulei de măsline "extra virgin";
• 2 linguri oțet balsamic;
• piper negru proaspăt măcinat și sare;
Mod de preparare:
Etapa 1
Cartofii se pun în apă clocotită cu sare și se fierb până când se înmoaie, aproximativ 15-20 de minute. Se iau de pe foc, se scurg, și se lasă să se usuce puțin. Se taie fiecare cartof în două sau trei părți.
Etapa 2
Roșiile cherry se taie în jumătate. Se curăță usturoiul și se taie mărunt.
Etapa 3
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați cartofii, anșoa și măslinele. Amestecați des, timp de 5 minute
Etapa 4
Atunci când cartofii sunt rumeniți, se adaugă usturoiul și roșiile, se toarnă oțet balsamic, sare și piper, dacă este necesar. Gătiți timp de 2 minute și luați tigaia de pe foc. Puneți salata pe un platou. Se servește caldă.
Dacă folosiți cartofi noi, nu este necesar să îi curățiți, doar trebuie spălați bine cu o perie.