Femeia modernă trebuie să le reușească pe toate: să-și construiască o carieră, să îngrijească de copii, să arate ca de pe coperta unei reviste, să aibă grijă de casă și să fie și o soție iubitoare. Cum însă să țină pasul cu toate acestea fără să îți afectezi sănătatea?
Din fericire, femeia de azi are zeci de ajutoare. Mașina de spălat, mașina de spălat vase, multifierbătoare, prăjitoare de pâine, blender etc. Totuși, fiecare femeie se confruntă periodic cu situația când ceasul indică aproape de miezul nopții, la șase dimineața trebuie deja să se trezească, iar cina pentru a doua zi nu este gata. Și nu are nicio putere să mai prăjească niște pârjoale sau să gătească niște carne. Ca urmare, soțul și copiii mănâncă paste și crenvuști. Deci care e soluția?
Cum să ușurăm treburile casnice?
O soluție totuși există. În bucătăria noastră cu aparate ultramoderne, am uitat complet despre banalul congelator. Desigur, în congelator întotdeauna se găsește o bucată de carne sau de pește, dar până le dezgheți, până le gătești ... Dar există o opțiune extrem de simplă și convenabilă să congelați mâncarea gata preparată.
Puteți congela aproape orice aliment care se prepară mai mult de o oră. Desigur, nu are sens să se congeleze orezul și hrișca, dar vreo zece chiftele, ardei umpluți, friptura, peștele la cuptor sunt tocmai binevenite. Cum se face corect?
De unde să încep?
Ar trebui să începeți prin a face o listă de produse atunci când mergeți la supermarket. Dacă planificați să cumpărați două kilograme de păstrăv, introduceți în listă de două ori mai mult. Același lucru se aplică oricărui produs din felurile de mâncare principale - carne, pește sau pui.
Veți avea produsele acasă, iar în zilele de odihnă le veți dedica, creării de confort și mâncării pentru următoarele câteva zile. Dacă tot gătiți pește, nu vă leneviți pentru a găti câteva porții suplimentare. Oricum mâinile sunt murdare, vasele trebuiesc spălate, iar tigaia este încă caldă. Pune deoparte porțiile pe care nu ai de gând să le mănânci pentru următoarele câteva zile. Acestea vor deveni o rezervă strategică.
Dacă fierbeți bulionul pentru supă procedați la fel. Acesta vă va salva familia de foame când tu vei fi obosită.
Ce poate fi congelat?
Orice. Supa, pârjoalele, tocanița, sarmalele, ardeii umpluți, orezul, peștele și carnea, friptura, puiul fiert și orice alte feluri de mâncare care pentru familia ta sunt clasificate ca majore.
În ce congelăm?
Opțiuni de ambalare pentru principalele feluri de mâncare, sunt câteva. Acestea poate fi sacii de plastic de diferite dimensiuni, pelicula alimentară, folie, hârtie termică (hârtie de copt), recipiente din plastic. Alege ce preferi tu. Regula principală: fiecare piesă în recipientul său. Astfel ceilalți membri să nu își facă probleme cu porțiile.
Cât timp puteți păstra produsele alimentare congelate?
Dacă congelatorul este setat la temperatura corectă (nu mai mare de -5 ° C), mâncarea gata preparată, congelată, poate fi păstrată 3-4 luni.
Care este avantajul meselor gata congelate?
Imaginați-vă că pentru câteva săptămâni, ai ascuns în congelator câteva porții din felul principal. Acum imaginați-vă cum va arăta seara când în frigider nu este nimic gătit pentru cina, iar soțul și copiii încep să întrebe când este gata mâncarea. În acest moment când aruncați în cratiță o cană de orez și tăiați alene legumele pentru salată, spuneți: "Somon cu sos de smântână, chiftele la abur, carne de vită, cotlet de porc, ficat ... Cine și ce vrea?"
I-ați impresionat? Și încă cât de tare! Nu numai că, nu mai este nevoie să vă gândiți ce să gătiți, dar și meniul pare unul din restaurant. Și tot de ce aveți nevoie este doar de a scoate recipientele din congelator și să reîncălziți mâncarea. Și lupii sunt sătui și tu te poți relaxa în voie.