Vara oamenii se simt de multe ori slăbiți din cauza deshidratării sau expunerii la soare. Pentru a ne menține sănătatea experții recomandă să excludem din meniul zilnic, alimentele care contribuie la deshidratarea în timpul perioadei caniculare.
Ce nu trebuie să consumăm pe timp de vară?
1. Produsele proteice, cum ar fi carnea, ouăle etc care pot fi digerate numai consumând cantități mari de apă. Prin urmare, dacă nu bem suficientă apă, proteinele vor avea un efect negativ asupra sănătății și pot cauza deshidratare.
2. Sparanghelul conține aminoacidul asparagină, care are un efect diuretic. Astfel în zilele fierbinți este mai bine să se renunțe la sparanghel, astfel încât să nu se elimine din rezervele de apă din organism.
3. Băuturile care conțin cofeină cum ar fi ceai, cola, cafeaua care pot provoca, de asemenea deshidratare. Datorită utilizării acestor băuturi dimineața, pot apărea dureri de cap.
4. Nu este recomandat să fie consumate băuturi alcoolice pe bază de sangria sau Martini, deoarece acestea acționează ca diuretic și cauzează eliminarea apei din organism.
Când afară este foarte cald, trebuie să aveți mare grijă de ce beți și mâncați pentru a vă simți minunat!