Prepararea:
Jeleul preparat poate fi turnat în forme, precum vedeți în imagini, dar puteți face un jeleu în straturi, cum este descris mai jos.
Peste 5 gr. de gelatină se toarnă 2 linguri de masă de apă. Sucul de portocale se încălzește, fără a fi fiert. Dizolvați în el gelatina. Lichidul se toarnă în formă și se pune în congelator.
Până când jeleul de portocale se răcește, vom prepara jeleul din iaurt.
Peste 5 gr. de gelatină se toarnă 2 linguri de masă de apă. 125 gr.đe iaurt se amestecă cu 1,5 linguri mici de miere.
În 50 ml de apă fierbinte se dizolvă jelatina, se adaugă o lingură-două de iaurt. Se amestecă până la o consistență omogenă și se adaugă iaurtul rămas. Amestecul se răcește și se toarnă în formă, peste stratul de jeleu de portocală. Se pune în congelator.
Preparați jeleul din suc de piersici și 10 gr. de gelatină. Răciți și turnați peste stratul din iaurt. Se pune la congelator pentru a se prinde. La fel se prepară jeleul din afine.
Forma cu jeleu prins se lasă pentru câteva secunde într-un bol mare cu apă fierbinte.
Forma se răstoarnă pe o tavă, se taie cuburi și se servește imediat.
Poftă mare!