mamaplus

Șase activități fizice ușoare pe care le poți face în perioada alăptării

-
//
21.07.2022

După sarcină, bebelușul este prioritatea incontestabilă, dar recuperarea siluetei devine unul dintre obiectivele multor mămici. Alăptarea și antrenamentul adecvat aduc multe beneficii după naștere. Activitatea vă oferă mai multă energie și vă ajută să vă mențineți mintea limpede, în timp ce eliberarea de endorfine provoacă o senzație de bine. Riscurile pentru copil și mamă sunt minime. De asemenea, ar mai trebui să știți că exercițiile fizice moderate nu afectează producția de lapte.

După nașterea naturală, puteți începe să faceți exerciții fizice imediat. Atenție, trebuie să fie activități blânde! Rețineți că, pentru a face un antrenament mai intens, trebuie să așteptați aproximativ 6 săptămâni. Va depinde și de condiția fizică. Iată câteva activități pe care le puteți începe încetul cu încetul în timpul alăptării:

  • Gimnastica postnatală: este folosită pentru a tonifica mușchii care s-au relaxat ca urmare a nașterii bebelușului. Întărește zona abdominală și podeaua pelvină.
     
  • Mersul pe jos: acesta este un exercițiu cardiovascular care ajută la oxigenarea organismului și la îmbunătățirea circulației sângelui. Este ușor de făcut, vă bucurați de aer curat și petreceți timp cu bebelușul.
     
  • Pilates și yoga: ambele sunt activități eficiente postpartum. Ar trebui să evitați unele posturi care pun multă presiune pe podeaua pelvină. Sunt ideale pentru a recupera flexibilitatea și postura corectă.
     
  • Înot: acesta este unul dintre cele mai complete exerciții cu impact redus. Cel mai bine este să așteptați până când etapa puerperială se termină. Activitatea timpurie poate provoca endometrită puerperală, care este o infecție a uterului. După această fază, înotul ajută la tonifierea zonei abdominale și a regiunii lombare. Este o activitate recomandată și pentru copii.
     
  • Bicicletă: este recomandat să așteptați aproximativ două luni înainte de a începe să pedalați. După această perioadă, fără îndoială, este o opțiune bună de îmbunătățire a sistemului circulator și de întărire a mușchilor. Vă va ajuta să pierdeți în greutate și să obțineți o rezistență mai mare.

Evitați activitatea foarte intensă

Cel mai bine este să evitați orice activitate care implică riscul de traumatism la nivelul sânilor. Aveți grijă în cazul sporturilor de contact sau al celor care pot genera căderi. Acordați atenție și sarcinilor pe care le utilizați dacă aveți de gând să faceți exerciții cu greutăți. Antrenamentul prea intens ar putea duce la o infecție mamară și o scădere a aportului de lapte. De aceea, este convenabil să evitați oboseala. Dacă vă simțiți amețite, aveți dificultăți de respirație sau dacă există o creștere a sângerării vaginale, ar trebui să opriți exercițiile.

Close menu