Ați auzit anterior despre ororile conviețuirii la un loc cu părinții soțului? Ați văzut asta într-un coșmar? iar acum, din varii motive, vă confruntați cu acest fenomen în viața reală? Nu disperați! Noi vă vom spune cum să puneți lucrurile la punct în astfel de condiții.
Bugetul
Părinții soțului v-au spus la nuntă că, acum, ei mai au o fiică : Uitați despre asta! Și doamnele de la Starea Civilă, de asemenea, le urează tuturor și din toată inima fericire. Însă, în realitate, o fac pentru că așa se cuvine. Părinții, în orice caz, vă vor avea de profitoare, dacă nu veți acoperi cheltuielile survenite odată cu apariția dumneavoastră. De aceea, formând bugetul comun cu soțul, trebuie să-l divizați corect. O anumită sumă o puneți deoparte, o parte o dați părinților, restul - cheltuiți pentru sine.
Rezolvați problemele de sine stătător
Dacă vă veți adresa părinților cu orice ocazie, atunci, ei, chiar și la nivel de subconștient, vă vor percepe ca pe niște copii sub tutelă. Asta înseamnă că se vor simți în drept să vă impună propriile viziuni de viață.
Nu scoateți certurile din…odaie
Având în vedere faptul că aveți unul și același acoperiș deasupra capului, teritoriul vostru privat este odaia. Dacă aveți certuri și neînțelegeri cu soțul, soluționați-le fie în odaie, fie la cafenea sau în parc. Acolo certați-vă și împăcați-vă.
Învățați să fiți amabilă
Dacă mama soțului s-a băgat să facă ordine în dulapul dumneavoastră, evident, asta nu poate să nu vă irite. Însă, nu este cazul să o scoateți afară cu forța de acolo. Sau să faceți o criză de isterie. Explicați-i soțului situația. Lăsați-l pe el să discute cu mama sa.
Nu vă impuneți propriile reguli în casă străină
Dacă nu vă convine mobila veche din casa părinților soțului, obiceiul socrului de a sta la masă cu un ziar, ședințe interminabile de servit ceai cu prietenele, va trebui să suportați. În acest fel vă veți păstra nervii, relațiile calde cu socrii și înțelegea cu soțul. Trebuie să înțelegeți că așa a fost cu mult timp înainte de apariția dumneavoastră în această casă. Iar universul nu va începe să danseze după muzica pe care o dictați.
Fiți un vecin bun
Cel mai bine e să construiți relații cu părinții în formatul ”aproape-departe”. La începutul vieții comune stabiliți momentele spațiului personal. Ar fi mai bine dacă inițiativa acestei discuții și-ar asuma-o soțul.
Stabiliți un grafic
Două gospodine în aceeași bucătărie nu încap. De aceea, trebuie să convenii cu socrii că veți îndeplini săptămânal obligațiile la bucătărie și teritoriul comun din apartament. Același lucru se referă și la procuratul produselor de la magazin sau piață.
Tindeți spre independență
Recomandările noastre, fără îndoială, vă vor ușura viața. Însă, veți putea respira cu adevărat ușurată doar atunci când vă veți separa de părinți. De aceea (p.p.1) partea de buget pe care o puneți de o parte investiți-o în propria locuință: fie chirie, fie ipotecă.