Făcând meniul pentru Revelion, cu siguranță v-ați gândit la salata, care încă din copilărie se asociază cu Anul Nou. Dacă v-ați plictisit de rețetele standard și nu aveți timp să inventați ceva neobișnuit, noi am decis să vă venim în ajutor și am alcătuit o listă a celor mai delicioase rețete ale salatei Olivie.
Olivie cu pește afumat
Modul de preparare:
Cartoful și morcovul se fierb, se răcesc și se taie cuburi.
Macroul afumat se curăță de piele și oase și se taie cuburi.
Ceapa se toacă mărunt.
Mazărea verde se spală sub apă și se usucă.
Mărul se decojește și se taie cuburi.
Toate ingredientele se amestecă cu maioneză. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se servește rece.
Olivie cu muștar
Modul de preparare:
Cartoful se fierbe, se răcește și se taie cuburi.
Ceapa se toacă mărunt.
Muștarul se amestecă cu maioneza într-un bol separat, s pune la frigider pentru 15-20 minute.
Șunca se taie cuburi.
Ouăle se fierb, se răcesc până la temperatura camerei, se curăță și se taie cuburi.
Într-un bol mare se amestecă toate legumele, șunca și ouăle, se condimentează cu sare și piper, se adaugă sosul din muștar și maioneză și se amestecă bine. Se servește rece.
Salată Olivie cu zucchini
Modul de preparare:
Zucchini se taie rotile și se prăjesc în ulei de măsline. Se pun pe un prosop de bucătărie, pentru a scăpa de excesul de ulei. Se taie cuburi.
Ouăle se fierb și se taie cuburi.
Cartoful și morcovul se fierb, se răcesc și se taie cuburi.
Verdeața se toacă mărunt.
Toate ingredientele se pun într-un bol și se amestecă cu maioneză. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se servește rece cu felii de șuncă.
Olivie cu ficat
Modul de preparare:
Ficatul se înmoaie în lapte pentru 2-3 ore, după care se prăjește în ulei vegetal, se lasă să se răcească. Se taie cuburi.
Cartofii se fierb cu coajă, se răcesc, se decojesc și se taie cuburi.
Ouăle se fierb, se curăță și se taie cuburi.
Ceapa se toacă mărunt.
Toate ingredientele se unesc, se adaugă maioneză, se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine. Se servește rece.
Olivie cu piept de rață afumat
Modul de preparare:
Cartofii și morcovul se fierb, se răcesc și se taie cuburi.
Ceapa se toacă mărunt.
Fileul de rață se taie cuburi.
Castravetele se taie cuburi mici.
Într-un bol adânc se unesc toate ingredientele și se amestecă cu maioneză. Se sărează după gust. Se servește rece.
Olivie cu mere
Modul de preparare:
Cartofii și morcovul se fierb, se răcesc și se taie cuburi.
Ouăle se fierb, se curăță și se taie cuburi.
Castraveții se taie cuburi.
Ceapa se toacă mărunt.
Mazărea verde se spală sub apă și se usucă.
Carnea de vită se fierbe în apă sărată, se răcește și se taie cuburi.
Mărul se taie cuburi.
Toate ingredientele se amestecă bine cu maioneză, se condimentează cu sare și piper după gust.
Olivie cu galinacee, raci și caviar
Modul de preparare:
Sosul Cabuli: Făina se prăjește în unt, se dizolvă cu bulion. Se adaugă hreanul, frișca, se sărează.
Salata: Galinaceele se prăjesc, după care carnea se mărunțește.
Limba se fierbe și se taie pai.
Racii se fierb și se taie.
Legumele murate, ouăle fierte și castraveții se taie în bucăți egale.
Ingredientele se amestecă atent , se toarnă într-un bol, se adaugă sosul Cabuli. Salata se servește înfrumusețată cu caviar.
Olivie cu șuncă, carne de pui și ananași
Modul de preparare:
Carnea de pui se fierbe în apă sărată, se răcește și se taie mărunt.
Șunca se taie cuburi.
Cartofii și morcovul se fierb, se decojesc și se taie cuburi.
Ananasul se curăță și se taie mărunt.
Ceapa se toacă mărunt și se toarnă uncrop peste ea.
Toate ingredientele se unesc, se amestecă cu maioneză, se condimentează cu sare și piper.
Olivie în stil sovietic
Modul de preparare:
Cartofii, morcovul și ouăle se fierb.
Toate ingredientele se taie cuburi mici.
Totul se amestecă cu sosul din maioneză și smântână.
Olivie cu ciuperci
Modul de preparare:
Cartofii, ouăle, morcovul se fierb, se decojesc și se taie cuburi.
Castraveții sărați se taie cuburi.
Ceapa și șampionioanele se taie, se prăjesc împreună până la crusta aurie în ulei vegetal.
Într-o salatieră se pun toate legumele, ceapa și ciupercile, mazărea verde, se amestecă cu maioneză.