Ciocolata caldă a fost consumată încă de mayași, pentru care aceasta era o băutură a zeilor. Ce-i drept, aceasta era servită rece și cu adaos pe ardei chili. Cu timpul, rețeta a fost modificată, astfel încât, noi acum savurăm ciocolata caldă sub o altă formă.
De menționat, că băutura respectivă are un șir de proprietăți curative. Nu degeaba, ciocolata fierbinte a fost folosită în secolul XIX drept medicament. Ciocolata caldă ridică dispoziția și vitalitatea, ajută creierul să activeze mai bine, îmbunătățește memoria și te scapă de depresii. Timp de câteva secole, fiecare națiune a reușit să inventeze propria rețetă a acestei băuturi. TakProsto.cca colectat pentru dvs.cele mai populare 9 rețete de preparare a ciocolatei calde.
1. Ciocolata caldă clasică
Ciocolata se încălzește până devine moale și se adaugă la laptele cald. Mestecând în continuu, amestecul se ține la foc până la fierbere. După care se adaugă zahăr după gust și se amestecă bine.
2. Ciocolată caldă cu rom
Într-un bol se amestecă laptele, frișca și romul. Se pune la foc până la fierbere, după care se ia de pe foc și se adaugă ciocolata. Amestecați până când masa nu va deveni de o culoare omogenă. Se servește în veselă încălzită.
3. Ciocolată caldă în stil spaniol
Inițial bateți gălbenușul de ou într-o cantitate mică de lapte. Restul laptelui se încălzește și se adaugă ciocolata rasă, zahărul și scorțișoara. Amestecul se încălzește, amestecând în continuu. La sfârșit adăugați gălbenușul de ou bătut.
4. Ciocolată caldă în stil mexican
Într-o cratiță amestecați laptele, ciocolata și scorțișoara. Se încălzește până la topirea ciocolatei. După care bețele de scorțișoară se scot și se adaugă vanilia. Se bate până la apariția unei spume.
5. Ciocolată caldă cu condimente
Într-o cratiță se toarnă jumătate de pahar de lapte, se adaugă ciocolata, zahărul, scorțișoara, cuișoarele, nucușoarele și se dă la cuptor pentru cinci minute. Până când amestecul se va încălzi, se amestecă de două ori, pentru ca ciocolata să se topească integral. După aceasta, se toarnă restul laptelui și se pune la cuptor pentru încă 7 minute.
6. Ciocolată caldă în stil austriac
La foc slab se topește ciocolata împreună cu coaja de portocală și scorțișoară în 3 linguri de masă de lapte. Când ciocolata se va topi integral, se toarnă restul laptelui și se fierbe. Ciocolata se toarnă în ceașcă și se înfrumusețează cu câte o lingură de frișcă bătută preventiv.
7. Ciocolata caldă ”Montesuma”
Într-un vas înalt se topește ciocolata. După care se adaugă laptele și vanilia. Luând de pe foc, aduceți amestecul până la fierbere de 3 ori. După care bateți amestecul de ciocolată.
8. Ciocolată caldă ”Bavaroise”
În laptele fierbinte se topește ciocolata și se adaugă ceaiul. Gălbenușurile cu zahărul se bat separat. După care se amestecă ambele conținuturi și se bate bine până la formarea unei spume. Puteți adăuga puțină vanilie.
9. Ciocolată caldă cu lapte de cocos
Amestecând ambele feluri de lapte, puneți la foc până la fierbere. Se adaugă zahărul și bucățile de ciocolată. Amestecați până când ciocolata nu se va topi.
Ciocolata caldă este o băutură care încălzește în serile geroase și ridică volumul ”hormonilor fericirii” în sânge. Savurați acest deliciu contra depresiei și serviți-i pe prietenii dvs. cu o ceașcă de ciocolată caldă.
Împărtășești-le prietenilor rețeta de preparare a ciocolatei calde acasă.