Între copilul mic și mama lui există o legătură spirituală foarte puternică, care se stabilește pur biologic la stadiu gravidității și alăptării la sân. De regulă, copiii simt temerile și pericolele înconjurătoare, se orientează la intonația vocii mamei, anume aceste aspecte determină starea psihologică și chiar fizică a copilașului.
Vocea mamei devine un fel de voce interioară a copilașului, de aceea impactul vocii mamei asupra copilului este mult mai puternic decât al oricărei alte voci. Mai ales dacă vocea mamei îi transmite copilului ceea de ce are el cea mai mare nevoie – dragostea maternă și sentimentul de protecție – un fel de placentă psihologică.
Anume din această cauză, de facto, oricare mamă poate determina copilul să fie fericit – în acest fel, el va deveni un om fericit și de succes. Poate avea chiar impact tămăduitor pentru copilul ei sugar (în acest caz, bazele biologice ale legăturii dintre mamă și copil sunt mult mai puternice și evidente), dar și pentru un copil mai mare. Până la vârsta de 10-11 ani, când băiatul sau fetița se transformă într-o personalitate mai independentă din mai multe puncte de vedere, iar autoritatea naturală și instinctivă a mamei încetează să mai fie determinantă.
Frazele care trebuie rostite, nu sunt întâmplătoare. Fiecare cuvânt este gândit și verificat, ele nu pot fi schimbate.
Partea de bază a insuflației ce cuprinde 4 blocuri, este utilă pentru fiecare copil, chiar și pentru cel mai sănătos și fericit!
1. Vitamina dragostei materne.
- Te iubesc foarte mult.
- Ești cel mai scump și mai drag om din viața mea.
- Ești parte din mine, sânge din sângele meu.
- Nu pot trăi fără tine.
- Eu și tata te iubim foarte mult, nu pune asta la îndoială.
2. Sănătatea fizică.
(Vorbind, vedeți-vă copilul în condiție ideală, sănătos și puternic).
- Ești un băiat (fetiță) puternic, sănătos, și frumos.
- Tu mănânci bine, de aceea crești și te dezvolți rapid.
- Inima ta, burtica și stomacul sunt puternice și sănătoase.
- Ai o piele fină și netedă.
- Te miști ușor și frumos.
- Tu ești sănătos și bine călit.
3. Micuți sănătoși din punct de vedere neuropsihologic.
- Ești un copil liniștit.
- Ai nervii puternici și sănătoși.
- Ești un copil deștept.
- Capul și mintea ta se dezvoltă bine.
- Tu întotdeauna ai dispoziție bună și-ți place să zâmbești.
- Dormi foarte bine.
- Adormi foarte repede și bine.
- Vezi doar vise frumoase, bune și colorate.
- Vorbirea și gândirea ta se dezvoltă bine și rapid.
4. Efectul emoțional, tratarea de boli.
- Eu îți iau și arunc boala.
- Eu își iau și arunc…(enumerați toate problemele pe care le are copilul dumneavoastră).
- Te iubesc foarte-foarte mult.
Spuneți aceste cuvinte copiilor dumneavoastră atunci când ei dorm dulce-dulce. Ei, neapărat vor crește sănătoși, deștepți și fericiți.
Parcă nu ar fi nimic nou. Însă, beneficiul este evident. Mulți psihoterapeuți consideră că problemele celor maturi (de exemplu, predispunerea la depresie, nevroze) ”cresc” din copilărie și se explică prin insuficiența de dragoste și atenție în copilărie. Mamelor li se recomandă să-și țină cât mai mult timp copilul în brațe, să-l strângă la piept cu dragoste, să-l alăpteze cât mai mult la sân. În acest caz, bebelușul (apoi copilul mai mare) se va simți protejat.