TOP 6 cele mai simple și gustoase rețete.
Noul trend a cucerit toate bucătăriile lumii. Mâncarea în ceașcă – nu este doar stilat, frumos, neobișnuit, dar și foarte gustos. Se poate de gătit în cuptor sau microunde.
1.Omletă franțuzească în ceașcă
Omleta poate fi preparată nu doar pe tigaie, dar și în ceașcă. Gătitul va lua puțin timp, iar micul dejun va fi gustos și consistent.
Modul de preparare:
Ouăle se bat cu lingura în ceașcă. Se adaugă cașcavalul tăiat cuburi și jumătate din roșie. Se condimentează cu amestec din usturoi și pătrunjel uscat, sare și piper după gust. Se dă la cuptorul încins preventiv pentru 20-30 de minute. Se servește cu a doua jumătate de roșie, castravete proaspăt și o linguriță de muștar.
2. Ceașcă în stil thailandez
Printre ingredientele acestei mâncări – carne de rață, portocală și ghimbir. Acest mix interesant face mâncarea respectivă o variantă perfectă pentru masa de sărbătoare. Astfel, dacă oaspeții au bătut la ușă pe neașteptate, atunci ceașca în stil thailandez este colacul de salvare.
Modul de preparare:
Oul se bate în ceașcă cu uleiul de măsline, 1 lingură de masă de frișcă și sucul de portocale. Amestecul obținut se toarnă peste făină, amestecată preventiv cu praful de copt. Se adaugă mierea. Se amestecă bine. Carnea de rață se taie bucăți mici. Se condimentează cu sare și piper. Se presară cu ghimbir și coriandru. Se amestecă cu coaja de portocale și se toarnă în ceașcă. Se amestecă bine și se gătește în cuptorul cu microunde timp de 1 minut și 30 de secunde. Se înfrumusețează cu o felie de măr.
3. Ceașcă în stil mediteran
Un deliciu pentru amatorii fructelor de mare. Mâncarea se primește nu doar gustoasă, dar și foarte benefică și consistentă. Conține foarte multe calorii și este perfectă pentru prânz sau cină.
Modul de preparare:
Albușurile de ou se bat într-un bol împreună cu făina, brânza sau riccota și drojdiile. Se adaugă creveții și carnea de crabi tăiată mărunt. La dorință se adaugă –crema din caviar. Se condimentează și se amestecă bine. Se gătește în cuptorul cu microunde timp de 1 minut și 10 secunde. Se lasă să se răcească.
4. Cană mexicană
De regulă, bucatele mexicane se prepară simplu. În același timp, mâncarea este picantă și exotică. Încercați să preparați cană mexicană. Un supliment perfect pentru aceste bucate va fi o petrecere în stil mexican.
Mod de preparare:
Spargem oul în cană. Adăugăm laptele, sarea, piperul, cașcavalul. Amestecăm.
Plăcintele se bucățesc. Se pun în cană și se acoperă cu sosul salsa.
Cana se pune la cuptorul cu microunde pentru 1 minut.
Înainte de a se servi, se ornamentează cu smântână și ceapă.
5. Brioșă cu ciocolate și afine în cană
În cană se pot prepara nu doar bucate sățioase, dar și dulciuri. De exemplu, brioșă cu ciocolate și afine. O combinație perfectă și un gust delicios care vor fi pe placul
celor mai capricioși gurmanzi. O asemenea brioșă va fi o completare perfectă la cină.
Mod de preparare:
În cană se amestecă toate ingredientele uscate. Se adaugă siropul, oul și coaja de portocală. Se pune la cuptorul cu microunde pentru 90 de secunde la capacitate maximă.
6. Pâine din banană la cană
Încă un desert delicios pentru iubitorii de dulciuri – pâine din banană la cană. Această delicatese se gătește ușor și rapid, iar emoțiile pozitive vă sunt garantate pentru tot restul zilei. Pentru că știm cu toții că dulcele produce hormonul fericirii în organism – serotonina.
Mod de preparare:
În cană se amestecă făina, zahărul, sarea, praful de copt.
Se adaugă oul, vanilia, laptele, banana mărunțită.
Se pune la cuptorul cu microunde pentru trei minute.
Poftă bună!