Aceste vinete conservate se păstrează foarte bine toată iarna la temperatura camerei.
Prepararea:
- Vinetele se spală, se taie cercuri, se sărează un pic. Se lasă pentru 1 oră, pentru a scăpa de amărăciune. Se prăjesc în ulei vegetal.
- Vinetele prăjite se pun într-un vas aparte.
- Ceapa se taie inele, nu prea subțiri.
- Se prăjește ceapa în ulei și se pune într-un vas aparte.
- Roșiile se taie felii.
- În sucul de roșii se adaugă piperul negru boabe, usturoiul și ardeiul iute (pisat), zahărul, sarea, oțetul.
- Vinetele, ceapa și roșiile se aranjează în straturi în borcănașe sterilizate. Se toarnă sucul de roșii cu condimentele. Se sterilizează 1,5 ore (cu condiția că borcanele vor fi păstrate în apartament, unde este cald). Dacă aveți posibilitatea să păstrați borcanele la 20-22 grade, atunci le puteți steriliza doar 20 de minute.
Se trage capacul la borcane , care ulterior se pun la păstrare. Poftă mare!