10 proprietăți benefice ale curmalului japonez

10 proprietăți benefice ale curmalului japonez

-
//
04.11.2014

Acest fruct va bucura întreg organismul de la piele până la intestin.

Curmalul japonez conține un număr suficient de microelemente benefice și valoroase și are multe proprietăți utile. Grație volumului mare de glucoză și fructoză, consumând 2-3 fructe de curmal japonez vă puteți potoli foamea. Comparativ cu mărul, curmalul are un nivel mai ridicat de fibre alimentare, sodiu, potasiu, calciu, fier și magneziu însă niveluri mai scăzute de cupru și zinc.. Fructele coapte contribuie la îmbunătățirea activității tractului gastro-intestinal, a ficatului, vederii, normalizează activitatea pielii și a glandelor sexuale.

10 proprietăți benefice ale curmalului japonez

1. Împotriva cancerului

Curmalul japonez contribuie la reținerea creșterii tumorilor, la fel ca și dovleacul, gălbenelele, cătina, caisele și alte fructe și legume de culoare galben-orange. Grație culorii orange aprins, fructele de curmal japonez conțin un procent ridicat de beta-caroten, care este un antioxidant foarte puternic, capabil să lupte cu radicalii liberi, care distrug structurile celulare, astfel luptând împotriva îmbătrânirii pielii. De menționat, că această substanță se regăsește în curmalul japonez într-o doză mai mare decât în roșii, dovleac sau ardei gras.

2. Pietrele în rinichi

Magneziul care se regăsește în curmalul japonez reduce posibilitatea formării pietrelor în rinichi, ajută la eliminarea din organism a sodiului. Acest fruct are efect diuretic și proprietăți de tonifiere.

3. Benefic pentru pacienții cardiaci

Curmalul japonez este foarte benefic pentru persoanele care suferă de boli cardiace, deoarece conține mult potasiu. Acest fruct poate înlocui preparatul ”Valacordin”. Consumați câte 2-3 fructe zilnic și veți uita pentru mult timp de durerile de inimă. Mai mult, potrivit afirmațiilor specialiștilor din Scoția, curmalul japonez luptă mai bine comparativ cu merele împotriva aterosclerozei.

10 proprietăți benefice ale curmalului japonez

4. Pentru vasele sangvine

Bogat în vitaminele C și P, curmalul japonez are un efect benefic asupra vaselor sangvine, diminuează fragilitatea și permeabilitatea lor. Medicii recomandă consumul acestui fruct, pacienților care suferă de varice și sîngerarea gingiilor.

5. Împotriva infecției cu stafilococ

Dispune de proprietăți bactericide împotriva stafilococului aureus și Escherichia coli.

6. Împotriva diareei

Sucul de hurmal japonez ajută la tratarea diareei cronice. Tăiați 6 fructe coapte în câteva părți și țineți-le sub capac în 3 pahare cu apă clocotită timp de 20 de minute. Strecurați sucul și consumați câte 0,5 l fiecare 4 ore.

10 proprietăți benefice ale curmalului japonez

7. Pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială și împotriva edemului

În cazul hipertensiunii arteriale și edemului, frunzele de curmal japonez se spală, se usucă și se fac praf. Acesta se administrează câte ¼ de lingură mică de 2 ori pe zi după masă timp de 5-7 zile.

8. Împotriva anemiei

Curmalul japonez este bogat în fier, de aceea sucul acestui fruct este recomandat pacienților care suferă de anemie, de 2 ori pe zi, câte 50-100 ml înainte de masă. Mai mult, sucul de hurmal japonez calmează sistemul nervos, majorează capacitatea de muncă.

9. Împotriva tusei

Curmalul japonez este util pentru a face garagara. Sucul unui fruct copt se amestecă cu 3,5 linguri de apă caldă.

10. Mască pe față! 

Măștile din pulpa curmalului japonez și a unui gălbenuș de ou este sunt indispensabile pentru tenul cu porii deschiși și tendința pentru acnee. Mai mult, acest fruct tonifică, împrospătează și chiar luptă cu primele semne de îmbătrânire a pielii. Pentru a face o mască de tonifiere, curmalul este mărunțit prin răzătoare, se amestecă în proporții egale cu frișcă sau gălbenuș de ou. Se aplică pe față pentru 15-20 de minute, după care se spală cu un tampon umed, iar fața se clătește cu apă rece. Pentru un efect vizibil se recomandă 15-20 de măști.

10 proprietăți benefice ale curmalului japonez

IMPORTANT!

Grație conținutului ridicat de zahăr ușor asimilat, curmalul japonez nu se recomandă în cazul excesului de greutate și diabetului zaharat. Mai mult, specialiștii atenționează, că pentru unele persoane, acest fruct poate fi periculos – consumul excesiv de curmal japonez verde poate provoca constipație.

APROPO  

Gustul astringent al acestui fruct exotic se explică prin conținutul sporit de tanin în timpul coacerii. Această substanță dispare odată cu coacerea completă a fructului. Culoarea fructului copt poate varia de la galben deschis spre portocaliu până la portocaliu închis, iar la atingere trebuie să fie suficient de moale. Fructul de curmal japonez poate fi păstrat în frigider timp de câteva zile, dar poate fi și congelat pe un termen de până la jumătate de an. Astfel, veți fi asigurați cu fructe benefice pentru organism o perioadă îndelungată de timp.