Maria Andriuță |
În ultimul timp, prepararea bucatelor în multifierbător este în vogă. Sincer, am avut o atitudine sceptică față de această inovație, pînă când nu am primit în dar un multifierbător! Chiar dacă a trebuit să învăț cum se gătește în acest dispozitiv, recunosc că multifiebătorul este un electrocasnic indispensabil la bucătărie.
Vă propun să preparați un chec, foarte benefic și care are o rețetă simplă.
Modul de preparare:
Fulgii de ovăz îi transformăm în făină. 2 banane le mixăm cu blenderul până la consistența unui pireu, iar o banană o tăiem cubulețe. Batem bine ouăle, adăugăm bananele, făina din fulgii de ovăz, laptele și bicarbonatul de sodiu stins. Amestecăm totul bine. Aluatul trebuie să fie de consistența unei smântâni grase.
Punem aluatul în vasul multifierbătorului, uns preventiv cu unt și includem regimul coacere pentru 40 de minute.
După semnalul de finalizare a procesului de coacere, răsturnăm checul pe un talger, turnăm peste el smântână și înfrumusețăm cu bucăți din banane și frunze de mentă.
Checul s-a primit gustos și aromat! Poftă mare!