Conform unui studiu de piață realizat de compania Petits Filous, după ani de zile în care copiii se opun cu vehemență părinților, la vârsta de 33 ani vine momentul să recunoască faptul că mamele aveau dreptate în aproape orice ipostază.
După ce începi să fii de acord cu deciziile mamei tale, până la vârsta de 36 deja recunoști că i-ai copiat din ce în ce mai multe comportamente și te-ai transformat în ea, iar bărbații la 37 ani se transformă în proprii tați.
Studiul a scos la iveală și faptul că 9 din 10 persoane declară că doar după ce au devenit la rândul lor părinți au început să-și aprecieze părinții la adevărata lor valoare și 82% dintre părinții chestionați recunosc că le spun propriilor copii exact aceleași replici pe care le primeau și ei. În plus, au fost identificate o serie de replici standard, precum: „morcovii te vor face să vezi mai bine”, „nu mânca ciocolată acum, că nu vei mai avea poftă de mâncare”, „ți-am spus eu”, „crezi că sunt fabrică de bani”, „viața nu e mereu roz” și „până număr la 3 să...”.
Ceea ce a mai ieșit la iveală este faptul că vârsta de 28 ani nu este de fapt cea la care majoritatea oamenilor se simt pregătiți să aibă un copil și chiar 73% dintre cei chestionați nu aveau habar ce înseamnă viața de familie la acea vârstă cu numai 14% declarând că erau pe deplin pregătiți să devină părinți. Rezultatele studiului arată că 40% dintre părinți sunt mai puțini stricți cu copiii decât au fost părinții lor și alți 40% le oferă acestora diete mai sănătoase.
Cu toate acestea, 36% dintre părinți consideră că acum viața de familie este mult mai ușoară decât în trecut, datorită tehnologiei moderne, dar chiar și așa, 76% au în continuare tendința de a se adresa celor mai în vârstă pentru sfaturi despre creșterea copiilor.
Purtătorul de cuvânt al companiei care a comandat studiul a declarat: „Acest nou studiu arată că nimic nu te poate pregăti cu adevărat pentru viața de părinte și chiar dacă pe traseu există o mulțime de provocări, adevărul este că aproape nimeni n-ar schimba nimic la miracolul de a deveni părinte. Fie că este vorba despre a-ți mulțumi copiii, a renunța la ultimul chips în favoarea lor sau a te certa cu ei pe ce programe au sau nu voie să urmărească, meseria de părinte nu este ușoară.”