Cum servim corect șampania, pentru a savura gustul din plin

Cum servim corect șampania, pentru a savura gustul din plin

-
//
22.09.2014

Cum servim corect șampania, pentru a savura gustul din plin

Cu ce servim șampania, ce gustări se potrivesc pentru principala băutură a Revelionului, oricare alt eveniment sau nuntă? Șampania se bea ca un aperitiv, dar și în timpul mesei, unele mărci de această băutură se servesc la felul doi sau desert.

Pregătiți băutura pentru servit.

Cum servim corect șampania, pentru a savura gustul din plin

Cum servim frumos șampania

Înainte de a afla cum trebuie corect să bem șampania, vom încerca să ne clarificăm în servirea corectă a acestei băuturi. Inițial vinul trebuie răcit până la temperatura de 7-9 grade. De aceea, corectă ar fi servirea șampaniei într-o frapieră cu apă, în care vor pluti bucăți de gheață. Nu este corect doar folosirea gheții. Pentru ca șampania să se răcească, este suficient ca sticla să se afle în frapieră doar câteva minute. Nici într-un caz nu micșorați temperatura băuturii până la 0 grade, dioxidul de carbon va dispărea, iar șampania se va transforma într-un vin ordinar.

Cum servim corect șampania, pentru a savura gustul din plin

Servirea șampaniei

Cum servim corect șampania, pentru a savura gustul din plin

Pe lângă calitatea vinului, nu mai puțin importantă este și servirea. Pentru a ne bucura din plin de savoarea șampaniei, ar trebui să o servim în pahare cu picior, foarte subțiri și înalte, sau puțin bombate din cristal sau sticlă de Bohenia. Mai mult, cristalul păstrează perfect temperatura șampaniei timp de câteva ore.

Calitatea șampaniei

Cum servim corect șampania, pentru a savura gustul din plin

Bulele în șampanie trebuie să ”danseze”

Atunci când șampania este turnată în pahar, ea începe să ”danseze” prin intermediul bulelor. Aceste bule trebuie să fie mărunte și de durată. Bulele în pahar trebuie să se mențină pentru câteva ore. Bulele mari vorbesc despre calitatea proastă a spumantului.

Cu ce se servește șampania?

Gustarea depinde de calitatea vinului spumant. Există un număr enorm de bucate și dvs. singuri trebuie să decideți cu ce veți bea șampania. Lista de bază a bucatelor și gustărilor sunt: fructele, cașcavalul de calitate, tartinele cu caviar, salatele, bucatele din carne albă, animale sălbatice, pandișpan cu fructe. Însă nu toate fructele se potrivesc pentru șampanie: nu se recomandă să combinați spumantele cu coacăză, vișine, cireșe și agriș.

Multe persoane din neștiință servesc șampania cu ciocolată sau aruncă o bucățică de ciocolată în pahar. În realitate, nu se recomandă servirea spumantelor cu ciocolată. Cacao ucide gustul și aroma vinului, strică buchetul. Mulți au propria viziune asupra faptului, cum trebuie servită șampania, însă există anumite reguli.

Lipsa de respect față de șampanie

Cum servim corect șampania, pentru a savura gustul din plin

Șampania franțuzească

Dacă vreți să jigniți vinificatorul, neapărat când veți comanda o sticlă de șampanie de calitate, începeți să alungați bulele cu ajutorul furculiței sau a lingurii. Vinificatorul a depus atâta muncă pentru ca aceste bule să existe... Încă o ofensă – să dați paharul cu șampanie peste cap. Dacă vă grăbiți, faceți comandă de vodkă sau un pahar cu apă, iar șampania nu se servește în grabă. De asemenea, nu trebuie să serviți șampania în combinație cu usturoi sau ceapă, cu siguranță nu veți simți gustul și aroma băuturii.

Așa dar am aflat cu ce trebuie să bem șampania și cum această băutură trebuie servită. Regula principală - șampania se bea rece, iar gustările trebuie să fie nu mai puțin nobile, decât băutura. Fiți atenți, ca gustul mâncărurilor să nu fie mai puternic decât a spumantului. Și în final, păstrați vinul în poziție orizontală, în caz contrar bulele vor dispărea. Pe rafturile magazinelor la fel căutați sticle care se află în poziție orizontală.

Abilitatea de a combina șampania cu mâncarea i este o adevărată artă. Anume mâncarea scoate în evidență gustul spumantului. Există o mare varietate de combinații, alegeți ceea ce vi se potrivește și savurați gustul și aroma șampaniei din plin.