Mic dejun franțuzesc de la Jenea Gavrilov

Mic dejun franțuzesc de la Jenea Gavrilov

-
//
11.09.2014
Mic dejun franțuzesc de la Jenea Gavrilov

Jenea Gavrilov, restaurateur, bucătar

Ingrediente (2 persoane) 

ouă 4 bucăți 
1 Paine (bagheta) 
spanac 30gr. 
Ulei de măsline 100 gr. 
sare, piper 
jumătate de lămâie 
parmezan 50 gr. 
1 linguriță de muștar de Dijon 

Pasul 1 

Se fierbe oul în mod pashot. Una din rețetele mele este: în mijlocul unei foi de peliculă alimentară plasăm oul spart. Apoi atent adunăm marginile de la peliculă ca oul să rămână intact în mijlocul peliculei. Punem oul în apa fiartă pe 3 minute, scoatem pelicula și atent extragem oul. 

Mic dejun franțuzesc de la Jenea Gavrilov

Pasul 2 

Pregătim maioneză! Separăm albușul de gălbenuș. În gălbenuș adaugăm muștarul, cașcavalul, sarea și piperul. 

Mic dejun franțuzesc de la Jenea Gavrilov

Pasul 3 

Adaugăm puțin suc de lămâie. 

Mic dejun franțuzesc de la Jenea Gavrilov

Pasul 4 

Adaugăm în șuviță subțire, uleiul, și continuăm să mixăm consistența. Prăjim puțin pâinea. 

Mic dejun franțuzesc de la Jenea Gavrilov

Pasul 5 

Prăjim pe tigaie foile de spanac, și le amplasăm pe pâinea prăjită. Apoi aranjăm oul și adaugăm maioneza. 

Mic dejun franțuzesc de la Jenea Gavrilov

Mic dejun franțuzesc de la Jenea Gavrilov