Jenea Gavrilov, restaurateur, bucătar |
Ingrediente (2 persoane)
ouă 4 bucăți
1 Paine (bagheta)
spanac 30gr.
Ulei de măsline 100 gr.
sare, piper
jumătate de lămâie
parmezan 50 gr.
1 linguriță de muștar de Dijon
Pasul 1
Se fierbe oul în mod pashot. Una din rețetele mele este: în mijlocul unei foi de peliculă alimentară plasăm oul spart. Apoi atent adunăm marginile de la peliculă ca oul să rămână intact în mijlocul peliculei. Punem oul în apa fiartă pe 3 minute, scoatem pelicula și atent extragem oul.
Pasul 2
Pregătim maioneză! Separăm albușul de gălbenuș. În gălbenuș adaugăm muștarul, cașcavalul, sarea și piperul.
Pasul 3
Adaugăm puțin suc de lămâie.
Pasul 4
Adaugăm în șuviță subțire, uleiul, și continuăm să mixăm consistența. Prăjim puțin pâinea.
Pasul 5
Prăjim pe tigaie foile de spanac, și le amplasăm pe pâinea prăjită. Apoi aranjăm oul și adaugăm maioneza.