Fiecare gospodină sârguincioasă se ciocnește aproape zilnic de spălarea rufelor. Vă recomandăm cu insistență să faceți cunoștință cu aceste 12 reguli, care trebuie respectate în timpul spălării rufelor!

1. MAȘINA DE SPĂLAT ARE NEVOIE DE CURĂȚARE!

Acest lucru nu este necesar doar pentru a-i prelungi perioada de utilizare, ci și pentru a evita apariția mirosurilor neplăcute și înmulțirea bacteriilor! După fiecare utilizare lăsați-i hubloul deschis, iar compartimentul sertarului, în care adăugați detergentul în mod obișnuit, trebuie neapărat să fie spălat. Bineînțeles, în prezent multe mașini de spălat au un program special pentru curățarea cuvei, dar dacă nu ați avut norocul să deveniți proprietara unei asemenea opțiuni, trebuie să o curățați manual. Din fericire, există un mic șiretlic, care vă va ajuta să mențineți funcționalitatea dispozitivul dumneavoastră pe parcursul unei perioade îndelungate: străduiți-vă ca măcar o dată pe an să porniți un ciclu de spălare fără rufe (mașina de spălat trebuie să fie absolut goală), neapărat la programul cu cea mai fierbinte apă, adăugând aproximativ 500 ml de oțet obișnuit în sertarul pentru detergent!

2. NU TREBUIE SĂ ÎNCĂRCAȚI MAȘINA DE SPĂLAT CU O CANTITATE URIAȘĂ DE RUFE!

Evident, când cumpărați o mașină de spălat rufe, vă străduiți să alegeți una, care vă va permite să spălați 5 kg de rufe dintr-o dată. Dar aveți grijă de ea măcar în prima perioadă, deoarece cuva poate pur și simplu să nu suporte o asemenea sarcină, indiferent de ceea ce este indicat în specificațiile ei. De asemenea, rufele nu vor fi spălate calitativ, așa cum probabil vă doriți.

3. NU ADĂUGAȚI BALSAM DE RUFE, CÂND SPĂLAȚI PROSOAPELE! EL PUR ȘI SIMPLU NU ESTE NECESAR!

Când sunt spălate cu balsam de rufe, prosoapele își pierd proprietatea de a absorbi eficient umiditatea. Și, după cum înțelegeți, acest lucru nu este chiar potrivit pentru ele.

4. OBIȘNUIȚI-VĂ SĂ SPĂLAȚI ȘOSETELE SEPARAT DE CELELALTE RUFE!

Cumpărați o plasă specială, care vă va permite să evitați pierderea șosetelor. Este un truc simplu. Încercați-l și veți începe să-l aplicați întotdeauna!

5. PERNELE ȘI PILOTELE TREBUIE SPĂLATE DE 2 ORI!

După ce le veți spăla cu detergent, spălați-le încă o dată cu apă curată. Astfel veți scăpa de mirosul persistent de detergent și veți îndepărta încă o dată reziduurile lui, care pot provoca prurit și alergie.

6. COSTUMELE DE BAIE TREBUIE SPĂLATE DOAR MANUAL!

Elastanul, din care sunt fabricate costumele de baie, precum și celelalte țesături cu compoziția asemănătoare cu a acestuia, au proprietatea de a se întinde după ce sunt spălate în mașina de spălat rufe. Se recomandă spălarea manuală a acestor obiecte vestimentare și neapărat cu apă rece.

7. UITAȚI DE CLOR!

În prezent există o sumedenie de detergenți și soluții pentru pete pe rafturile magazinelor: cu prețuri potrivite pentru orice buzunar.

Chimicalele contemporane permit îndepărtarea tuturor petelor posibile. Lăsați clorul pentru cele mai dificile cazuri, când nici o altă soluție nu poate rezolva problema.

8. ÎNAINTE DE SPĂLARE DESFACEȚI NASTURII ȘI CAPSELE!

Dacă, desigur, nu doriți să le coaseți încă o dată. Ele se pot rupe cu ușurință în timpul procesului de spălare!

9. TOATE FERMOARELE DE PE HAINE TREBUIE SĂ FIE ÎNCHISE!

În primul rând, închizătoarele fermoarelor pot să deterioreze cu ușurință celelalte rufe. În al doilea rând, spălarea fermoarelor deschise contribuie la stricarea lor: drept rezultat, fermoarele și închizătoarele lor încep să se desfacă în timpul închiderii!

10. MAI MULT DETERGENT NU GARANTEAZĂ O SPĂLARE MAI EFICIENTĂ!

Nu trebuie să adăugați prea mult detergent: astfel veți fi nevoiți să consumați mai multă apă, deoarece soluția de curățat nu se va clăti în totalitate, lăsând urme pe haine. Drept rezultat, va trebui să le spălați încă o dată…

11. NU FRECAȚI RUFELE CU SÂRGUINȚĂ DEOSEBITĂ!

Spălând cu asprime pata persistentă și enervantă, pur și simplu riscați să deteriorați țesătura și să stricați definitiv haina. În caz extrem, când utilizați înălbitorul de rufe, ștergeți ușor pata cu un șervețel, nu mai mult!

12. NU VĂ LENEVIȚI SĂ SORTAȚI RUFELE!

Și acest lucru nu se referă doar la sortarea hainelor după culori! Atrageți atenția la țesături! Regula respectivă trebuie știută și reținută de fiecare gospodină!

Cunoscând aceste 12 reguli, nu doar veți proteja mașina de spălat și hainele preferate, ci vă veți ocroti și nervii, și veți economisi destul de mulți bani!