Nașterea este un moment dificil pentru orice femeie, iar sosirea acestui moment în timpul verii poate speria pe oricine. Însă nu te stresa! Pune în practică sfaturile pe care ți le-am oferit în acest articol, iar nașterea în sezonul cald va deveni mai simplă.
Ai grijă ce mănânci
Dacă urmează să naști vara, ai grijă să servești numai mese mici și dese. De fapt, adoptarea unei diete sănătoase este esențială în orice perioadă a anului. Cu toate acestea, nutriția este și mai importantă în timpul sarcinii sau postpartum. În timpul verii, există un risc mai mare de a te deshidrata sau de a suferi o insolație.
Specialiștii în reproducere recomandă servirea a cinci mese mici în fiecare zi. De asemenea, ai observat cu siguranță că, în această perioadă a anului, îți dorești să mănânci mai multe fructe și legume. Ascultă-ți corpul și adaugă aceste alimente în meniurile tale. Te vor ajuta să îți menții nivelul de hidratare și îți vor oferi vitaminele de care ai nevoie.
De asemenea, este crucial să bei suficientă apă, cel puțin 8 pahare pe zi. Evită pe cât posibil expunerea la soare între orele 12 și 16:00. Purtarea hainelor largi te poate ajuta să te protejezi de razele soarelui și valurile de căldură.
Nu-ți fie teamă să alăptezi
Alăptarea unui bebeluș este naturală și sănătoasă. Nu ar trebui să îți fie rușine să faci acest lucru. Dacă îți este jenă, poartă cămăși largi ușor de ridicat. În acest fel, te vei simți mai puțin expusă ochilor publicului.
Este normal să îți fie sete și să transpiri în timp ce îți alăptezi copilul. Bea apă în timp ce bebelușul suge și încearcă să-ți pui un tifon pe piele, sub cap lui, pentru a absorbi o parte din transpirație.
Adoptă măsuri sporite de igienă
După naștere, vei avea o secreție vaginală care poate dura până la o lună. Această secreție neobișnuită se numește lochia. Are un miros caracteristic care, atunci când este combinat cu transpirația provocată de căldură, poate fi extrem de neplăcut.
De asemenea, dacă ai suferit o epiziotomie, trebuie să-ți îngrijești rana, de preferință cu apă și săpun blând cu pH neutru. Este important să eviți umiditatea în zona intimă.
Mai mult, dacă vei experimenta nașterea vara, te vei confrunta cu bufeuri puternice și transpirații postpartum. Acestea sunt cauzate de modificările hormonale și alăptare. Dușurile te pot ajuta să ameliorezi aceste simptome.
De fapt, este important să știi că poți face duș a doua zi după naștere. Cu toate acestea, ar trebui să eviți băile, deoarece colul uterin are nevoie de mai mult timp pentru a se închide și a reveni la poziția inițială. Dacă faci baie, apa poate intra prin colul uterin deschis și poate provoca infecții.
Încearcă să amâni orice călătorie sau vacanță postpartum
A călători cu un copil nou-născut nu este o tragedie. Cu toate acestea, specialiștii recomandă așteptarea timp de cel puțin două săptămâni după naștere pentru a călători, deoarece acest lucru poate fi incomod atât pentru mamă, cât și pentru copil. Dacă decizi să călătorești, alege un loc de unde poți ajunge rapid la un spital în caz de nevoie.
Urmează câteva sfaturi simple pentru a face față căldurii
Să naști vara înseamnă să înveți să te descurci și cu căldura, care poate fi de-a dreptul sufocantă în unele locuri. Cu toate acestea, există anumite măsuri pe care le poți lua pentru a face față situației. În primul rând, ține obloanele și geamurile casei închise pentru a păstra temperatura din interior constantă. Deschide geamurile doar noaptea, atunci când afară este mai răcoare.
Dacă ai aer condiționat sau ventilatoare, nu ezita în a le folosi. Nu lăsa însă aerul rece să ajungă direct la copil. Pornește aerul condiționat atunci când bebelușul nu este în cameră.
Așa cum am mai spus, purtarea de haine confortabile este esențială. De asemenea, încearcă să mergi la plimbare dimineața sau seara, atunci când temperatura de afară este mai plăcută.